Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Defenzívu Alavésu prelomil až kapitán Messi, Lobotkova Celta začala remízou

Tím s dvoma slovenskými reprezentantmi Celta Vigo otvoril novú sezónu 2018/2019 v španielskej futbalovej La Lige domácou remízou 1:1 s Espanyolom Barcelona.

18.08.2018 21:27 , aktualizované: 19.08.2018 06:40
debata

Katalánsky klub po prvom polčase viedol, keď sa presadil Mario Hermoso, no po zmene strán si strelil v 52. min vlastný gól David López. Stanislav Lobotka odohral celé stretnutie, Róbert Mazáň do zápasu nenaskočil.

Lionel Messi nasmeroval Barcelonu k víťazstvu 3:0 nad Alavésom. Argentínsky útočník a nový barcelonský kapitán dal dva góly a zužitkoval tak drvivú prevahu obhajcov titulu nad štrnástym tímom uplynulého ročníka.

Barcelona v minulej ligovej sezóne prehrala jediný zápas a na začiatok súťaže, v ktorej už jej bude chýbať klubová legenda Andrés Iniesta, sa naladila nedeľňajším víťazstvom v súboji o španielsky Superpohár. V Maroku zdolala po obrate Sevillu 2:1.

Futbalisti Barcelony oslavujú tretí gól do... Foto: Reuters, ALBERT GEA
Lionel Messi Futbalisti Barcelony oslavujú tretí gól do siete Alavésu, jeho autorom bol kapitán Lionel Messi.

Alavés však veľkému favoritovi vzdoroval viac ako hodinu, až potom našiel recept na jeho defenzívu Messi. Priamy kop z 20 metrov poslal do siete hostí po zemi, pod nohami hráčov v múre, ktorí neodhadli jeho úmysel a vyskočili.

Bol to jubilejný 6000. gól Barcelony v La Lige. V roku 2009 zaznamenal Messi aj 5000. ligový gól Kataláncov.

Výhru Barcelony potom ešte poistili Brazílčan Coutinho po individuálnom prieniku a v nadstavenom čase znova Messi po Suárezovom centri.

„Messi je génius, vždy vás niečim prekvapí. Vôbec som netušil, čo pri prvom góle z priameho kopu plánuje urobiť. Od neho musíte očakávať neočakávané v každom momente. Môžeme byť šťastní, že sme súčasťou futbalu v čase, keď on je aktívnym hráčom,“ povedal po zápase tréner Barcelony Ernesto Valverde.

Jeho zverenci od začiatku herne dominovali a už v prvom polčase nepremenili viacero sľubných príležitostí. Barcelona napokon desiatykrát za sebou otvorila ligovú sezónu víťazstvom. „V úvode to nebolo ideálne, ale postupne sme sa zlepšovali,“ hodnotil kouč.

Hostia dlho držali šancu na úspešný výsledok, ale v záverečnej polhodine o ňu prišli. „Odohrali sme veľmi dobre prvý polčas, hoci nikdy nebudete mať iniciatívu na kopačkách, keď hráte proti Barcelone,“ povedal tréner Alavesu Albelardo Fernandez.

„V druhom polčase nás už jasne prevýšili. Messi to pri priamom kope urobil mimoriadne šikovne. Dokáže umiestniť loptu všade a je vlastne jedno, či hráči v múre vyskočia alebo nie.“

La Liga – 1. kolo:

Celta Vigo – Espanyol Barcelona 1:1 (0:1)
Góly: 52. David López (vlastný) – 45. Hermoso
Stanislav Lobotka odohral celý duel, Róbert Mazáň (obaja Vigo) sedel na lavičke náhradníkov

Villarreal – San Sebastián 1:2 (1:1)
Góly: 16. Gerard Moreno – 40. Willian José, 70. Juanmi

FC Barcelona – Alavés 3:0
Góly: 64. a 90.+2 Messi, 83. Coutinho.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi #Espanyol Barcelona #celta vigo