Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Juventus na úvod vydrel triumf, Ronaldo bez gólu. Obrat Neapola proti Laziu

Súťažná premiéra Cristiana Ronalda v drese Juventusu Turín priniesla nečakane dramatické divadlo.

18.08.2018 20:28 , aktualizované: 22:59
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo medzi hráčmi Chieva Verona.
debata

Úradujúci majster si zo štadiónu Chieva Verona nakoniec odniesol tri body, no triumf 3:2 si zabezpečil až v samom závere a po dramatických momentoch.

Úvodný duel novej sezóny Serie A pritom odštartoval podľa predpokladaného scenára, hostia sa ujali vedenia už v 3. minúte z prvej strely na bránku, keď sa zblízka presadil Sami Khedira.

Futbalisti Juventusu pred zápasom. Foto: Reuters, ALBERTO LINGRIA
Juventus Futbalisti Juventusu pred zápasom.

Aj ďalšie minúty patrili dominantnému Juventusu, ktorý mal v prvom polčase 75% držanie lopty, ale v jeho závere inkasoval vyrovnávajúci gól z kopačky poľského útočníka Mariusza Stepinského. Desať minút po zmene strán navyše prišiel faul Joaa Cancela a rozhodca nariadil penaltu, ktorú premenil Emanuele Giaccherini – 2:1.

Chievo potom vsadilo na obranu a dlho odolávalo veľkému tlaku hostí. Vyrovnávajúci gól prišiel až v 77. minúte, keď si loptu do vlastnej bránky zrazil Mattia Bani. Hráči Juventusu však chceli tri body, veľmi sa o ne usiloval práve Ronaldo, no príliš sa mu nedarilo. Vypracoval si niekoľko šancí, ale stroskotal na veteránovi v domácej bránke Stefanovi Sorrentinovi.

Juventus s Ronaldom na úvod ligy tesne vyhral Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Cristiano Ronaldo počas rozcvičky pred...

V závere riadneho hracieho času ho navyše nechtiac kolenom knokautoval a gólmana museli kriesiť spoluhráči. Ešte predtým, ako rozhodca prerušil hru, však Mario Mandžukič dopravil loptu do siete. Hlavný arbiter využil VAR a gól pre faul na brankára neuznal.

Sorrentino sa už viac do hry nedostal a musel ísť na vyšetrenie. Vystriedal ho Andrea Seculin, no ten inkasoval hneď z prvej strely na bránku, keď ho v 90.+3 minúte prekonal Federico Bernardeschi a rozhodol o vydretých troch bodoch pre Juve.

Sobotňajší duel bol beznádejne vypredaný a už tri hodiny pred úvodným výkopom bolo na štadióne Bentegodi množstvo fanúšikov, ktorí chceli vidieť Ronalda už na predzápasovej rozcvičke. Ten im predviedol niekoľko trikov a zožal vlnu potlesku. Ronaldo prišiel do Talianska za 112 miliónov eur z Realu Madrid.

Neapol otočil zápas na ihrisku rímskeho Lazia a zvíťazil 2:1. Marek Hamšík hral za SSC do 70. minúty.

Lazio sa ujalo vedenia v 25. minúte po individuálnej akcii Immobileho. Najlepší strelec minulej sezóny Serie A sa elegantnou kľučkou zbavil troch neapolských obrancov a obstrelil Karnezisa.

Vyrovnať mohol Zielinski, ale trafil len brvno. Úradujúci vicemajster sa tak dočkal až v nadstavenom čase prvého polčasu, pohľadnú kombináciu zakončil do prázdnej brány Milik.

Štvrtú výhru Neapola nad Laziom v rade a prvý pod trénerom Carlom Ancelottim zariadil po zmene strán technickou strelou Insigne. Aj Rimania nastrelili bránkovú konštrukciu, v 90. minúte trafil Acerbi hlavou pravú tyč Karnezisovej brány.

Serie A – 1. kolo:

Chievo Verona – Juventus Turín 2:3 (1:1)
Góly: 38. Stepinski, 56. Giaccherini (z 11 m) – 3. Khedira, 77. Bani (vlastný), 90.+3 Bernardeschi

Lazio Rím – SSC Neapol 1:2 (1:1)
Góly: 25. Immobile – 45.+2 Milik, 59. Insigne
M. Hamšík (SSC) hral do 70. min.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo #Serie A