Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemajú peniaze a podvádzajú, vraví šéf La Ligy o Interi. Milánčania hneď reagovali

Prezident najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División Javier Tébas obvinil taliansky klub Inter Miláno z toho, že "nemá peniaze a používa rôzne podvody, aby sa mu podarilo získavať hráčov".

18.08.2018 18:22
Inter Škriniar Foto: ,
Futbalisti Interu Miláno na archívnej snímke.
debata

Päťdesiašesťročný funkcionár dokonca prirovnal praktiky „nerazzurri“ na prestupovom trhu k počínaniu parížskeho St. Germain a Manchestru City.

„Aj keď veľkí tréneri ako José Mourinho a Guardiola odišli zo Španielska, La Liga naďalej rástla. Samozrejme, že by som chcel, aby v našej súťaži naďalej hrával Cristiano Ronaldo a uvítal by som, keby po našich trávnikoch behali aj hráči ako Robert Lewandowski. Mali by sme však položiť otázku, prečo niektoré kluby pumpujú trh iba preto, aby k sebe mohli zlákať hráčov,“ uviedol si Tébas v interview pre ABC.

Prezident La Ligy Javier Tébas. Foto: SITA/AP, Gisela Salomon
Javier Tébas Prezident La Ligy Javier Tébas.

Svoju úvahu vzápätí ešte rozvinul: „Nehovorím teraz iba o Paríži St. Germain, ale aj o Juventuse Turín, ktorý podpísal Cristiana Ronalda, a Interi Miláno, ktorý nemá peniaze na nákup hráčov, ale ponúka hromadu peňazí, ktoré pochádzajú neviem odkiaľ. Či ide o podvod? Pokiaľ ide o ‚Juve‘, to neviem, ale ponuka Interu pre Modriča v sebe ukrýva niektoré triky. Aj kauza PSG – Neymar bola narafičená. St. Germain a Manchester City sú kluby, ktoré používajú rôzne úskoky a následne tým destabilizujú médiá a trh s hráčmi,“ dodal Tébas.

Reakcia zo San Sira na seba nenechala dlho čakať. Predstavitelia milánskeho klubu stručne informovali, že voči šéfovi La Ligy podniknú právne kroky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #la liga