Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ancelotti presvedčil kľúčového muža. Privedie Hamšíka k titulu?

Bolestivý začiatok ligy, ktorú pravdepodobne čakajú lepšie časy. Najvyššia talianska futbalová súťaž Seria A sa v lete tešila z nevídanej pozornosti. Rozpútal ju najmä prestup Cristiana Ronalda do Juventusu Turín.

17.08.2018 15:30
Hamšík Foto: ,
Trojica opôr SSC Neapol: José Callejón, Marek Hamšík, Lorenzo Insigne.
debata (7)

Lenže pred jej sobotňajším štartom ju zasiahla tragická udalosť v Janove.

Najlepší futbalisti na Apeninskom polostrove vzdajú minútou ticha i čiernymi páskami úctu desiatkam mŕtvych i zranených po utorkovom páde diaľničného mosta v Janove.

„Potrebujeme, aby futbal v týchto ťažkých časoch rozveselil dušu nášho zarmúteného národa,“ povedal prezident Sampdorie Massimo Ferrero. Jeho klub i mestský rival FC Janov neodohrajú prvé kolo tento víkend, ale v náhradnom termíne.

#Genova, siamo con te. ❤ #LegaSerieA

Príspevok, ktorý zdieľa Lega Serie A (@seriea),

Neapol udržal najväčšiu hviezdu

Keď sa trénerský mág Carlo Ancelotti oficiálne stal kormidelníkom jedného z favoritov na titul Neapola, jednou z jeho prvých myšlienok bolo, že si chce pohovoriť s kapitánom.

„Pokúsim sa presvedčiť Mareka Hamšíka, aby zostal v Neapole. Je to pre mňa priorita a pre klub kľúčový muž,“ vravel bývalý kouč AC Miláno, Chelsea či Bayernu Mníchov.

Jeho slová padli na úrodnú pôdu. Slovenský špílmacher po sezóne, v ktorej sa Neapolčanom znovu nepodarilo zosadiť Juventus z ligového trónu, otvorene vyhlásil, že hľadá novú výzvu.

„Odchod do Číny by zmenil môj život. Nebudem to skrývať, verejne som povedal, že by som tam chcel ísť. Som však rád, že budem naďalej nosiť na sebe neapolský dres. Tréner mi mnohokrát telefonoval a povedal, že ma chce v mužstve,“ povedal pre Sky Sport Italia Hamšík.

Neapolský prezident Aurelio De Laurentiis jasne deklaroval, že najväčšiu hviezdu tímu nepredá pod 30 miliónov eur. Podľa agenta Martina Petráša sa k nej žiaden z klubov nepriblížil a tak sa Ancelotti môže tešiť.

„Hamšík bude dirigentom mužstva. Bude hrať na pozícii Jorginha, ktorý šiel za novou výzvou. Sme tu, aby sme spoločnými silami víťazili a doviedli Neapol k titulu,“ dodal Ancelotti.

⏱ HALF TIME #WolfsburgNapoli 1-0 #ForzaNapoliSempre

Príspevok, ktorý zdieľa SSC Napoli (@officialsscnapoli),

Juventus bez Buffona a s Ronaldom

Päťdesiatdeväťroč­ného trénera čaká neľahká úloha. Zdolať suverénny Juventus, ktorý v lete odpálil najväčšiu prestupovú bombu. Cristiano Ronaldo chce nielen uspieť v novej výzve, ale aj pokračovať v zbieraní titulov. Rád by začal hneď zostra – triumfom v Serii A a Lige majstrov.

„S Cristianom sme urobili ďalší krok medzi európske veľkokluby. Dotiahnuť ho k nám je nevídaná vec a vzpruha pre budúcnosť klubu i talianskeho futbalu. Máme smelé ciele,“ povedal viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd.

Pre neho i zvyšok vedenia to bolo veľmi rušné prestupové leto. Okrem Ronalda pozóvali s dresom Starej dámy aj Joao Cancelo, Douglas Costa, Leonardo Bonucci, Emre Can či Mattia Perin. Kufre si balili Gianluigi Buffon (PSG), Gonzalo Higuaín (hosťovanie v AC Miláno) Stephan Lichsteiner (Arsenal) či Claudio Marchisio.

„Či sme najlepším tímom sveta, keď máme v kádri najlepšieho hráča? Ťažko povedať, ale rozhodne sme sa posilnili,“ myslí si brankár Wojciech Szczęsny. „Získali sme skvelých hráčov a profesionálov. Sú to vzory pre mladých nasledovníkov. Juventus odviedol na trhu dobrú prácu. Teraz chceme entuziazmus preniesť aj na trávnik,“ pridal sa tréner Massimiliano Allegri.

@paulodybala + @cristiano = ⚽️ #FinoAllFine #ForzaJuve #VillarPerosa

Príspevok, ktorý zdieľa Juventus Football Club (@juventus),

Klbko s názvom Inter

Vo víre peňazí a podpisovania lukratívnych zmlúv nezaháľal ani Inter. Podarilo sa mu udržať žiadaného Milana Škriniara, Ivana Perišiča, Marcela Brozoviča či Maura Icardiho. Postupne k nim pribudli Kwadwo Asamoah, Stefan de Vrij, Šime Vršaljko a najmä Radja Nainggolan.

„Máme tím, ktorý bude konkurovať najlepším. Doma i v európskych súťažiach. Neviem sa dočkať, kedy sa to začne,“ povedal zlý muž belgického futbalu po prestupe z AS Rím. „Je to turbo, ktoré chýbalo nášmu motoru. Nikoho sa nebojí, pred nikým neuhne,“ pridal sa kouč Milánčanov Luciano Spalletti.

Taliansky kormidelník úspešne odštartoval odvážny projekt, ktorý ma čiernomodrým vrátiť zašlú slávu. Vedenie mu ponúklo predĺženie zmluvy do roku 2021, ktoré nemohol odmietnuť.

„Dobre sme začali, ale mnoho práce nás ešte čaká. V predošlej sezóne sme splnili naše ambície a chceme ísť ešte vyššie. Cítim sa tu dobre. S hráčmi sme vytvorili akési rodinné klbko, ktoré sa vzájomne rešpektuje. Teraz ide všetko dobre, ale ak prestane, budem prvý na rade,“ nemá ilúzie otvorený Spalletti.

Príspevok, ktorý zdieľa Inter (@inter),

Pribudli slovenskí mladíci

O najvyššie priečky by sa mali pobiť aj ďalšie kluby. AC Miláno s excentrickým trénerom Gennarom Gattusom, ktorý v lanskej sezóne príliš nepresvedčil, sa bude spoliehať najmä na Higuaína, Tiemouého Bakayoka, Diega Laxalta či Pepeho Reinu.

Veľký pohyb v kádri zaznamenalo aj rímske AS. Okrem Nainggolana sa v kádri semifinalistu Ligy majstrov neobjaví ani brankár Alisson Becker. Rimania veria, že vďaka novým tváram budú znovu konkurencieschopní.

Zaujímavosťou je aj bleskurýchly návrat Parmy medzi elitu. Zo štvrtej najvyššej súťaže sa vrátila do Serie A v najkratšom možnom čase.

Ďalším nováčikom je Empoli, ktoré svoje rady vystužilo o útočníka Samuela Mráza zo Žiliny. Jeho bývalý spoluhráč spod Dubňa Dávid Hancko si zasa bude obliekať dres Fiorentiny.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Marek Hamšík #Serie A #Milan Škriniar