Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbal ide bokom. Kluby z trúchliaceho Janova vstúpia do ligy neskôr

Vedenie talianskej ligy odložilo kvôli utorňajšiemu pádu mosta v Janove zápasy oboch miestnych klubov vo víkendovom otváracom kole Serie A.

16.08.2018 19:58
Domenico Criscito Foto: ,
Kapitán FC Janov Domenico Criscito bol v čase tragédie neďaleko janovského mosta.
debata

Kvôli nešťastiu, pri ktorom zahynulo najmenej 38 ľudí, sa nebudú hrať duely Sampdoria Janov – Fiorentina a AC Miláno – FC Janov. Liga vyhovela žiadosti oboch klubov, náhradný termín zatiaľ nestanovili.

Mesto je po tragédii ochromené a neustále v ňom pokračujú záchranárske práce. „Môj Janov sa zranil. Požiadal som preto o preloženie zápasu. Je to bolesť, ktorú nemožno komentovať,“ citoval taliansky server Adnkronos prezidenta Sampdorie Massima Ferrera.

Tragédia zasiahla aj futbalistov, ktorí cez spadnutý most často cestovali. Kapitán FC Janov Domenico Criscito dokonca cezeň išiel len pár minút pred nešťastím.

Zrútenie sa mosta v Janove Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Nákladné auto na diaľničnom moste Morandi pred...

„Priletel som z Paríža a vyrazil cez most domov. Zrazu mi volá kamarát, či som v poriadku. Povedal som mu, že som kúsok za mostom. A on mi hovorí, že ten most práve spadol,“ povedal talianskym médiám Criscito.

„Našťastie som nemal batožinu, na ktorú by som na letisku čakal. Bola to otázka minút. Mal som veľké šťastie, ktoré, bohužiaľ, veľa ľudí nemalo. Jazdíme cez ten most každý deň a je veľká hanba, že sa niečo také v roku 2018 môže stať. Síce trénujeme, ale všetci v tíme v sebe máme silnú bolesť a súcitíme s rodinami obetí,“ dodal kapitán FC Janov. Hráči Sampdorie sa k tragédii nemajú vyjadrovať.

Vedenie ligy už tiež rozhodlo, že na všetkých zápasoch 1. kola sa bude držať minúta ticha za obete. Fanúšikovia FC Janov ešte pred rozhodnutím ligy avizovali, že na zápas do Milána neodcestujú.

„Smútime nad tými, ktorí už tu s nami nie sú, a bojíme sa o tých, ktorí nemajú domov. Mesto prežíva veľké ťažkosti a to má prednosť pred futbalom. Naše mesto je v smútku,“ uviedli fanúšikovia vo vyhlásení.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Janov #Serie A #Sampdoria Janov