Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Modrič túži po Interi. Urobí Real ďalšiu chybu?

Schyľuje sa k ďalšej prestupovej bombe na trase Real Madrid - Serie A.

16.08.2018 08:00
Luka Modrič Foto: ,
Luka Modrič v zápase o Superpohár UEFA.
debata

„Luka Modrič odíde len v prípade, ak niekto zaplatí jeho výstupnú klauzulu 650 miliónov eur,“ hýril sebavedomím na začiatku augusta prezident Madridčanov Florentino Pérez. Nechcel, aby mu po najjagavejšej hviezde Cristianovi Ronaldovi utiekol na Apeninský polostrov ďalší kľúčový hráč.

Privítanie s otvorenou náručou

Neohrozeného vládcu najslávnejšieho futbalového klubu sveta, ktorý leží v žalúdku viacerým bývalým i aktuálnym členom realizačného tímu, zrejme dnes postretne nemilé prekvapenie. Podľa španielskych médií ho na stole bude čakať papier s podpisom najlepšieho hráča majstrovstiev sveta 2018. Modrič by mal oficiálne požiadať o povolenie na prestup do Interu Miláno.

Pohnútkou majú byť nielen Ronaldov odchod či nezhody s Pérezom, ale aj údajný sľub prezidenta Realu, že ak Modrič pomôže klubu získať tretí triumf v Lige majstrov za sebou, dovolí mu káder opustiť. Hoci sa hráč odmietol vyjadriť, viac svetla do prestupovej ságy i nedodržania Pérezovho sľubu vniesol jeho agent Marko Natelilič.

Luka Modrič v drese Realu Madrid. Foto: SITA/AP, Alberto Saiz
Luka Modrič Luka Modrič v drese Realu Madrid.

„Nie je nadšený len z toho, že prestúpi do Interu. Teší sa, že klub mu chce dať jednu z líderských pozícií,“ cituje Nateliliča Tuttosport.

Pod vedením predošlého kouča Zinedina Zidana bol chorvátsky kapitán dirigentom madridského orchestra v jednom z najúspešnejších období klubu. Jeho nasledovník Julen Lopetegui však preferuje ofenzívnejší štýl, v ktorom podľa Marcy nenájde Modričovi miesto i adekvátne herné vyťaženie.

„Je to hráč špičkovej úrovne. Chcem, aby zostal s nami. Budeme ho vítať zakaždým s otvorenou náručou, obzvlášť po takých majstrovstvách sveta, aké mal,“ dementoval správy o strate ďalšej opory Lopetegui.

Zaváži aj prestup Ronalda

Marca má však v záležitosti jasno. Predpokladá, že sa prestup do Milána podarí zrealizovať v najbližších dňoch. Na webstránke spustila pred časom anketu s otázkou: Ktorý hráč by mal káder Realu opustiť na úkor väčšieho priestoru pre Modriča?

Z viac ako 130-tisíc hlasujúcich získal najviac percent útočník Karim Benzema (32), nasledovali Marco Asensio (21) a Isco (20). Z ponúkaných šiestich možností dostal najmenej hlasov Toni Kroos (8 percent).

„Neverím hlasom, ktoré šepkajú, že Luka odíde. Vieme však, aký je momentálny trh. Nikto na svete, ani Real, nemá hráča, ktorý by ho mohol nahradiť. Ak ho pustí, bude to ďalšia veľká chyba,“ myslí si bývalý chorvátsky futbalista Robert Jarni.

Luka Modrič máva fanúšikom v Záhrebe počas... Foto: SITA/AP, Marko Drobnjakovic
Luka Modrič Luka Modrič máva fanúšikom v Záhrebe počas osláv striebra z MS.

Jeho hviezdneho krajana podľa vlastného agenta i kouča Interu zaujal projekt, ktorý čiernomodrí na San Sire budujú. V lanskej sezóne sa na poslednú chvíľu prebojovali do Ligy majstrov, udržali si svoje kľúčové postavy Maura Icardiho, Ivana Perišiča či Milana Škriniara a v tomto roku chcú zaútočiť na neohrozený Juventus posilnený o jedného z najlepších hráčov súčasnosti.

„Mnoho chorvátskych chlapcov vyrastalo na sledovaní Serie A a Modrič nie je výnimkou. Bude tam hrať aj Ronaldo, čo tiež môže v rozhodovaní zavážiť. Luka tam chce prestúpiť a skôr či neskôr sa mu to podarí,“ doplnil Natelilič.

„Musíte sa opýtať riaditeľa, ako to vyzerá. Môj názor poznáte. Som spokojný s hráčmi, ktorých mám k dispozícii. Modrič je však fantastický futbalista a nie je ľahké získať takých hráčov. Sme silní, ale s ním budeme ešte viac,“ pridal sa Luciano Spalletti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Luka Modrič