Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zákaz fajčenia? Sarri to vyriešil po svojom

Dva-tri dotyky s loptou a okamžite ju posunúť svojmu spoluhráčovi. Futbalový systém nového trénera Chelsea Maurizia Sarriho, ktorému anglické média hovoria Sarriball, priniesol prvé ovocie.

12.08.2018 10:23 , aktualizované: 14:38
sarri futbal Foto: ,
Kouč FC Chelsea Maurizio Sarri pred zápasom s Huddersfieldom.
debata

Taktika, ktorou v predošlých rokoch urobil z Neapola nielen konkurencieschopné mužstvo, ale aj tím s pohľadnou hrou, slávila v sobotu v anglickej Premier League úspech.

„Je začiatok sezóny a nič iné sa od Chelsea proti Huddersfieldu nedalo očakávať. Hladké víťazstvo 3:0, výborná efektivita – keď päť šancí premenili na tri góly – a rýchla kombinácia je niečo, na čom Londýnčania môžu stavať. Sarri hovoril, že jeho tímu bude trvať dva-tri mesiace, kým sa naučí jeho systém. Dovolím si tvrdiť, že to pri jeho tvrdej ruke bude skôr,“ chválil kedysi nenávideného súpera bývalý stopér Manchestru United Rio Ferdinand v štúdiu BT Sport.

Chelsea dlhé týždne riešila nezhody hráčov s bývalým trénerom Antoniom Contem i meno jeho nasledovníka. Päťdesiatdeväťročný bývalý bankár prišiel do nového prostredia len niekoľko týždňov pred začiatkom Premier League.

„Čaká nás ešte veľa práce, kým hráči pochopia moju myšlienku futbalu a ja zasa zistím, ako sa správajú na ihrisku. Myslím si, že sme proti Huddersfieldu urobili dobrý prvý krok. Do konca sezóny nás ich čaká ešte veľmi veľa. Boli sme efektívni vpredu a pokojní vzadu. Chýba nám však ešte väčšia rýchlosť v kombinácii,“ komentoval prvé víťazstvo na lavičke Chelsea Sarri.

Maurizio Sarri počas zápasu s Huddersfieldom. Foto: SITA/AP, Mike Egerton
sarri chelsea futbal Maurizio Sarri počas zápasu s Huddersfieldom.

Vášnivý milovník tabaku sa po svojom popasoval so striktným zákazom fajčenia v Premier League. Televízne kamery ho niekoľkokrát počas zápasu zachytili, ako má v ústach filter od cigarety bez toho, aby si ho zapálil.

Svojim ofenzívnym rozostavením 4–3–3 by chcel súperov dostávať pod tlak vysokým presingom a rýchlymi kombináciami. Už po prvých dvoch dueloch na lavičke The Blues – prvý prehral pred týždňom v anglickom Superpohári proti Manchestru City 0:2 – priznal, že ho čaká veľmi náročná úloha.

„V talianskej Serie A to bolo iné. V lige nie je toľko vyrovnaných tímov. Navyše, v Premier League vás môže hocikto prekvapiť, lebo aj nováčik si trúfa na majstra a hrá s veľkou intenzitou. Mám však v kádri hráčov, ktorí dokážu vziať na seba zodpovednosť. Som spokojný s tým, ako pracujú,“ doplnil Sarri.

Prístup excentrického Taliana sa pozdáva aj viacerým hráčom Chelsea. Veria, že aj napriek odpisovaniu po nevydarenej lanskej sezóne, môžu zabojovať o najvyššie priečky.

„Prečo nie? Ani Neapolu nikto neveril a Juventus mal čo robiť, aby titul obhájil,“ pripomenul Jorginho, ktorého si Sarri priviedol do Londýna.

„Tréningy sú naozaj tvrdé, ale ak chcete byť najlepší, musíte ich zvládať. Páči sa mi, že hráme ofenzívne. To tu už dlho nebolo,“ pridal sa Willian, ktorý v lete odmietol ponuku Barcelony. „Rád napádam a útočím. Nemôžem byť spokojnejší,“ mädlí si ruky Pedro.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Maurizio Sarri