Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Courtois chcel byť bližšie k deťom. Som v najlepšom klube, vravel v drese Realu

Real Madrid skompletizoval prestup brankára Thibauta Courtoisa z londýnskej Chelsea.

09.08.2018 16:04
Thibaut Courtois Foto: ,
Thibaut Courtois pri predstavení v Reale Madrid.
debata

Dvadsaťšesťročný belgický futbalista dnes prešiel lekárskou prehliadkou a s úradujúcim víťazom Ligy majstrov podpísal šesťročnú zmluvu.

„Dnes som si splnil sen. Nedokážete si ani predstaviť, akú veľkú radosť mám. Cítim hrdosť aj zodpovednosť, že som v najlepšom klube sveta. Ďakujem všetkým, ktorí mi umožnili tu byť,“ povedal Courtois.

Belgického gólmana s Realom spájali dlhšiu dobu. Špekulácie o prestupe zosilneli po tom, čo sa Courtois nedostavil na začiatku týždňa na tréningy Chelsea.

O odchod do Madridu mal najlepší brankár a bronzový medailista z majstrovstiev sveta v Rusku záujem aj preto, že v meste žije jeho bývalá partnerka s ich dvoma deťmi.

O miesto jednotky sa Courtois, za ktorého Real zaplatil Chelsea údajne 35 miliónov eur, stretne s Keylorom Navasom. Tridsaťjedenročný Kostaričan vyhlásil, že o odchode z „bieleho baletu“ neuvažuje.

Courtois sa stal hráčom Chelsea v roku 2011, keď prestúpil z Genku, tri sezóny potom ale strávil na hosťovaní v Atléticu Madrid. Na Stamford Bridge sa vrátil v roku 2014 a v pozícii brankárskej jednotky vystriedal Petra Čecha. Bývalý český reprezentant o rok neskôr odišiel do Arsenalu.

Thibaut Courtois pred fanúšikmi Realu Madrid. Foto: SITA/AP, Andrea Comas
Thibaut Courtois Thibaut Courtois pred fanúšikmi Realu Madrid.

„Chelsea bude mať vždy výnimočné miesto v mojom srdci. Bol som rád, že som mohol byť v jednom z najlepších klubov sveta. Splnil som si detský sen zahrať si v Premier League,“ uviedol Courtois v klipe na sociálnych sieťach.

„Chcem sa poďakovať spoluhráčom i všetkým ľuďom v tíme, s ktorými som zdieľal úspechy a krásne chvíle. Vďaka patrí aj fanúšikom za skvelú podporu. Dúfam, že pochopia, že v mojom rozhodnutí hrala veľkú úlohu možnosť byť bližšie k svojim deťom,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Thibaut Courtois