Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V minulosti si rýpol do Messiho. Vidal chce v Barcelone vyhrať, čo sa dá

Čilský futbalový stredopoliar Arturo Vidal sa nechal počuť, že v drese nového zamestnávateľa FC Barcelona vydá zo seba všetko, aby tímu pomohol k zisku veľkých trofejí.

06.08.2018 15:32 , aktualizované: 16:14
Arturo Vidal Foto: ,
Arturo Vidal pri predstavení v Barcelone.
debata

„Ak mám byť úprimný, som veľmi šťastný. Teším sa na tréningy s mojimi novými spoluhráčmi a na to, keď si oblečiem tento slávny dres. Dúfam, že v priebehu môjho 3-ročného kontraktu vyhráme všetko, čo sa bude dať. Som nadšený z toho, že budem hrať po boku Lionela Messiho, Luisa Suáreza či Sergia Busquetsa. Sú to skvelí hráči,“ povedal 31-ročný rodák zo Santiaga na oficiálnom webe FC Barcelona ešte pred popoludnňajšou prezentáciou v novom tíme.

Vidal ostatné tri sezóny strávil v nemeckom Bayerne Mníchov, predtým hral štyri roky za taliansky Juventus Turín. V minulosti pôsobil aj v inom nemeckom tíme Bayer Leverkusen a čílskom klube Colo-Colo. Nechýbalo veľa a v katalánskom klube by sa stretol s menovcom Aleixom Vidalom, ten sa však po troch rokoch na Camp Nou vrátil do FC Sevilla.

Viaceré médiá sa pri prestupe vrátili k jeho sebavedomým vyhláseniam spred dvoch rokov práve na adresu Messiho. „Či mám z Messiho strach? Určite nie, radšej sa spýtajte jeho, či sa obáva mňa. V hocijakom finále sme proti sebe nastúpili, vždy som ho zdolal a keď sa stretneme opäť, ihrisko opustím ako víťaz. Argentínčania o mne len snívajú,“ povedal vtedy Čiľan a a dodal, že na Messiho platia iné pravidlá ako naňho, čo podľa neho nie je fér.

Arturo Vidal pred logom Barcelony. Foto: SITA/AP, Manu Fernandez
Arturo Vidal Arturo Vidal pred logom Barcelony.

Barcelona je obhajca španielskeho ligového titulu z uplynulej sezóny 2017/2018. V prestížnej Lige majstrov v ostatných troch ročníkoch, v ktorých triumfoval jej najväčší konkurent Real Madrid, zakaždým vypadla vo štvrťfinále.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi #Arturo Vidal