Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Imidž v kríze. Neymarovi neúprimné ospravedlnenie ešte viac priťažilo

Rozhodnutie brazílskeho futbalového útočníka Neymara využiť akciu svojho sponzora na to, aby sa ospravedlnil za svoje správanie na nedávnych majstrovstvách sveta v Rusku, podľa marketingových odborníkov iba ešte viac zhoršilo imidž hviezdy tímu Paríž St. Germain.

01.08.2018 13:22
debata (3)
Neymar s priateľkou Brunou Marquezineovou. Foto: Reuters, NACHO DOCE
Neymar, Bruna Marquezine Neymar s priateľkou Brunou Marquezineovou.

Dvadsaťšesťročný hráč v reklame americkej spoločnosti Gillette, ktorú odvysielali viaceré televízie v juhoamerickej krajine, fanúšikom vysvetľuje, prečo tak konal.

„Možno si myslíte, že to preháňam a občas to tak aj je. Pravda je však taká, že na trávniku trpím. Ak opustím štadión bez rozhovorov s novinármi, neznamená to, že chcem iba víťazné vavríny. Je to preto, že som sa stále nenaučil sklamať vás. Ak vyzerám nezdvorilo, nie je to preto, že som rozmaznané dieťa. Je to preto, že som sa nenaučil pracovať s frustráciou,“ povedal niekdajší hráč FC Barcelona a FC Santos.

Brazílčan okrem iného vyhlásil že menej ako mesiac po vyradení z MS v Rusku sa stal novým človekom. „Trvalo mi dlho, aby som prijal kritiku. Trvalo mi dlho, aby som sa pozrel do zrkadla a stal sa novým človekom. Padol som, ale iba ten, kto padá, môže zase vstať,“ dodal Neymar ktorý pred vyše týždňom prvý raz od návratu zo svetového šampionátu čelil otázkam novinárov a vyhol sa akejkoľvek debate o jeho teatrálnych prejavoch na trávniku.

„Futbalová scéna čakala 15 dní od skončenia MS, aby to od neho počula. Medzitým poskytol niekoľko rozhovorov, v ktorých nesúhlasil s tým, že na ihrisku reaguje prehnane teatrálne a teraz sa skrýva za televíznu reklamu, ktorú natočil. Bol to od sponzora skvelý ťah, všetci teraz o ňom hovoria. Ale zo strany Neymara to nebolo dobré, jeho imidž sa ocitol v ešte väčšej kríze,“ poznamenal pre agentúru AP Amir Somoggi z marketingovej spoločnosti Sports Value.

Poradca z oblasti športového marketingu Erich Beting sa domnieva, že veľkou chybou bolo načasovanie reklamy. „Neymarove problémy pochádzajú z trávnika, zajtra ho nečaká žiadny zápas, aby nám dokázal, že svoje slová myslí úprimne. Kým nepredvedie, že sa skutočne polepšil, vyznievajú prázdne,“ vraví Beting.

Brazílčan Neymar si pýta penaltu po páde v... Foto: SITA/AP, Francisco Seco
Neymar, penalta Brazílčan Neymar si pýta penaltu po páde v šestnástke.

„Iné by to bolo, keby to vyhlásil na tlačovej konferencii, kde hľadí do očí ľuďom, nie však prostredníctvom videa vlastného sponzora,“ dodáva ďalší odborník z prostredia športového marketingu Jose Colagrossi.

Podľa mnohých kritikov si Neymar priznal chybu iba naoko, na prianie sponzora a hlavne pre tučný balík peňazí. Podľa denníka O Globo však firma poprela správy o tom, že by mal futbalista za reklamu zinkasovať 250-tisíc dolárov.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Paríž St. Germain #brazílski futbalisti