Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadny tuk, samý sval. Ronaldovo telo je o trinásť rokov mladšie

Viac ako 100 miliónov eur. Nie je to za 33-ročného hráča priveľa? Aj túto otázku si kládli futbaloví fanúšikovia po tom, ako sa Juventus dohodol s Realom na prestupe Cristiana Ronalda.

24.07.2018 11:39
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo.
debata

Pochybnosti by boli na mieste – pri väčšine futbalistov, ktorých chrbty sa už nejaký ten rok ohýbajú pod ťarchou troch krížikov. Nie však v prípade portugalskej superhviezdy.

Španielsky denník Marca prišiel so zaujímavou štatistikou. Zdravotná prehliadka, ktorú Ronaldo absolvoval v Turíne, ukázala, že jeho telo je stále mimoriadne mladé.

Priemerný futbalista v Ronaldovom veku na sebe nosí 10 percent tuku – popri 46 percentách svalstva.

Akými číslami sa pýši päťnásobný víťaz Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu planéty?

Percento tuku na Ronaldovom tele sa zastavilo na čísle 7. Pokiaľ ide o svalovú hmotu, tá tvorí presnú polovicu.

Z týchto údajov vyplýva, že telo päťnásobného víťaza Ligy majstrov je po fyzickej stránke o trinásť rokov mladšie ako v skutočnosti.

Preto zrejme nikoho neprekvapí, že niekdajšia opora Realu Madrid či Manchestru United bola druhým najrýchlejším mužom na nedávno skončených majstrovstvách sveta. Štatistici namerali Ronaldovi na ruských trávnikoch rýchlosť 33,98 kilometra za hodinu.

Rýchlejší šprint predviedol (podľa neoficiálnych záznamov) len Francúz Kylian Mbappé (37 km/hod), ktorý je od Ronalda o štrnásť rokov mladší.

Najrýchlejšie šprinty na svetových šampionátoch.

„Ronaldo v žiadnom prípade nie je starý. Juventus urobil dobrý obchod. Cristiano je ten typ hráča, ktorý prinesie do tímu čosi extra,“ vyjadril sa na jeho adresu Andrea Pirlo.

Talianska legenda potvrdila to, o čom sa dlhšie hovorí. V Turíne očakávajú, že Ronaldo nepomôže klubu len pri obhajobe titulu, ale aj k triumfu v Lige majstrov.

„Netvrdím, že je v Cristianových silách, aby sám vybojoval pre Juventus trofej pre víťaza Ligy majstrov, no určite ho k nej o čosi viac priblíži,“ vyjadril sa Pirlo v rozhovore pre Sky Sports Italia.

Či napokon bude umenie jedného z najlepších hráčov futbalovej histórie stačiť Juventusu na zbieranie trofejí, ukáže až priebeh najbližšej sezóny. Jedno je však isté: Ronaldo je na nové výzvy pripravený. Po fyzickej stránke určite.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo #Serie A #Kylian Mbappé