Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Protestné fiasko. Kvôli prestupu Ronalda štrajkovalo len päť zamestnancov Fiatu

Do štrajku na protest proti vysokej sume zaplatenej za prestup futbalovej hviezdy Cristiana Ronalda do Juventusu sa zapojilo iba päť zo zhruba 1700 pracovníkov dnešnej zmeny v továrni automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA) v talianskom meste Melfi.

16.07.2018 17:21
Cristiano Ronaldo, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Juventusu vítajú v Turíne Cristiana Ronalda.
debata

Uviedol to podľa agentúry Reuters hovorca podniku.

Štrajk v továrni v Melfi vyhlásil malý odborový zväz USB, ktorému sa nepáči, že turínsky Juventus zaplatil za Ronaldov prestup z Realu Madrid 100 miliónov eur v čase, keď automobilka FCA vykonáva úsporné opatrenia.

Automobilku FCA aj futbalový klub Juventus ovláda holdingová spoločnosť Exor, ktorú kontroluje talianska rodina Agnelliovcov. Agentúra Reuters však upozornila, že Juventus a FCA fungujú úplne oddelene, a to z prevádzkovej aj finančnej stránky.

Cristiano Ronaldo v Turíne Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Spôsobil ošiaľ fanúšikov. Cristiano Ronaldo...

Väčšie odborové zväzy zastupujúce zamestnancov automobilky označili vyhlásenie štrajku za obyčajnú snahu o zviditeľneni­e USB.

Hovorca automobilky upozornil, že účasť na štrajku dosahujúci len zhruba 0,3 percenta zamestnancov dokazuje, že za protestom stoja skupiny, ktoré nereprezentujú pracovnú silu podniku.

„Protestné akcie presadzované v posledných dňoch v súvislosti s futbalom sú jednoznačným fiaskom,“ citovala hovorcu agentúra Reuters.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo #štrajk #Fiat