Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené. Londýnsku Chelsea povedie Sarri, prichádza aj Jorginho

Vo futbalových kuloároch sa o tom hovorili už dlhšie, od soboty je to hotová vec. Novým trénerom FC Chelsea sa stal Maurizio Sarri.

14.07.2018 10:21 , aktualizované: 14:26
chelsea sarri Foto:
Novým trénerom FC Chelsea sa stal Maurizio Sarri.
debata

Skúsený Talian pôsobil uplynulé tri sezóny v SSC Neapol, kde viedol aj slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka. Neapol sa pod jeho vedením zaradil medzi špičku Serie A. Dvakrát obsadil v tabuľke druhé miesto a nechýbal ani v Lige majstrov.

„Som nadšený, že som sa stal trénerom FC Chelsea. Teším sa na pôsobenie v Premier League, je to pre mňa nová výzva,“ uviedol Sarri, ktorý podpísal trojročný kontrakt.

S prácou v Londýne začne v pondelok.

„V pondelok sa stretnem so všetkými hráčmi pred odchodom do Austrálie, kde absolvujeme predsezónne turné. Verím, že budeme predvádzať atraktívny futbal, ktorý sa bude fanúšikom páčiť. Chceme bojovať o trofeje, ktoré si tento klub zaslúži,“ dodal na klubovom webe.

Na lavičke londýnskeho klubu nahradí krajana Antonia Conteho.

Chelsea obsadila v uplynulom ročníku Premier League až piatu priečku a neprebojovala sa do Ligy majstrov. Rok predtým v premiérovej sezóne pod vedením Conteho vybojovala anglický titul, v tejto si pripísala triumf v Pohári FA.

Len pár hodín po potvrdení spolupráce s trénerom Sarrim sa Chelsea na päť rokov upísal brazílsky stredopoliar Jorginho, ktorý taktiež prichádza z Neapola. Na novom pôsobisku si bude obliekať dres s číslom 5.

debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Maurizio Sarri #Jorginho