Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za odchodom Ronalda je vraj posadnutosť prekonať Messiho. Bude to mať ťažké

Tréner waleskej futbalovej reprezentácie Ryan Giggs je presvedčený, že prestup Cristiana Ronalda z Realu Madrid do Juventusu Turín súvisí s posadnutosťou hviezdneho Portugalčana byť lepší ako jeho argentínsky rival Lionel Messi.

13.07.2018 06:47
Lionel Messi, Cristiano Ronaldo Foto: ,
Lionel Messi z Barcelony a Cristiano Ronaldo ešte v drese Realu Madrid.
debata (1)

Ronaldo podľa svojho bývalého spoluhráča z Manchestru United túži ukázať svoju dominanciu v ďalšej elitnej lige.

„Cristiano má obsesiu prekonať Messiho, ktorý celú kariéru strávil v Barcelone. Jeho argumentom je, že získal trofeje v Anglicku, Španielsku aj s portugalskou reprezentáciou. Takže bude chcieť povedať, že to dokázal aj v Taliansku,“ uviedol Giggs pre britskú televíziu ITV.

„Chce to použiť v diskusii, kto z nich je lepší,“ doplnil niekdajší stredopoliar, ktorý s Ronaldom za United hrával v rokoch 2003 až 2009.

Podľa Giggsa pre tridsaťtriročného kanoniera, ktorý za deväť rokov v Reale nastrieľal neuveriteľných 451 súťažných gólov a štyrikrát s klubom vyhral Ligu majstrov, nebude úplne ľahké uspieť v Serii A.

Marec 2009. Cristiano Ronaldo (v strede) s... Foto: SITA/AP, Sang Tan
Cristiano Ronaldo, Ryan Giggs Marec 2009. Cristiano Ronaldo (v strede) s Ryanom Giggsom a vtedajším trénerom Manchestru United Alexom Fergusonom oslavujú triumf v anglickom Ligovom pohári.

„Mať v životopise Manchester United, Real Madrid a Juventus Turín je niečo výnimočné. Ale v Taliansku to pre Cristiana bude výzva,“ konštatoval štyridsaťštyri­ročný Giggs.

Zlatú loptu pre najlepšieho futbalistu sveta od roku 2008 dostal zakaždým buď Ronaldo, alebo Messi a obaja elitnej útočníci majú na konte zhodne päť trofejí. Nie je isté, kto prestížne ocenenie získa za tento rok, pretože rodák z Madeiry aj jeho argentínsky rival s národnými tímami vypadli na majstrovstvách sveta v Rusku už v osemfinále s Uruguajom, resp. s Francúzskom.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Ryan Giggs