Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechcel sa deliť o post najväčšej hviezdy. Hala Madrid, lúčil sa Ronaldo

Čo dokáže jeden potlesk v stoji? Napríklad vrátiť chátrajúcej Serii A niekdajší lesk.

11.07.2018 14:19
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo.
debata

„Juventus sa mi páčil už v časoch, keď som bol dieťa. To, čo pre mňa urobili, ma chytilo za srdce,“ hovoril v apríli tohto roka Cristiano Ronalda.

Reagoval na vec, ktorá sa vo svetovom futbale vidí sporadicky. Fanúšikovia Turínčanov tlieskali v stoji svojmu katovi z Realu Madrid. Nožničkami vo štvrťfinále Ligy majstrov im vryl do pamäte nezabudnuteľnú spomienku.

Od utorka panuje medzi fanúšikmi Juventusu obrovská eufória. Jeden z najlepších hráčov súčasnosti i histórie si od budúcej sezóny oblečie čierno-biely dres s typickým číslom sedem.

„Roky v Madride boli najšťastnejšími v mojom živote. Ďakujem všetkým za lásku, podporu a starostlivosť. Prežil som tu deväť unikátnych rokov. S mojimi skvelými spoluhráčmi sme vyhrali trikrát Ligu majstrov v rade, štyri razy v priebehu piatich rokov. Real navždy zostane mojou srdcovkou. Hoci opúšťam toto krásne mesto, jeho dres a znak ma budú napĺňať hrdosťou aj naďalej. Hala Madrid!“ napísal v emotívnom liste na rozlúčku Ronaldo.

Tridsaťtriročný strelec počas úspešného pôsobenia v najslávnejšom futbalovom klube sveta už niekoľkokrát naznačil, že nie je spokojný. Poslednou kvapkou zrejme boli konflikty so šéfom Realu Florentinom Pérezom kvôli peniazom, vylepšenej zmluve či role v tíme. A tak rodák z Madeiry neváhal. Podpísal so Starou dámou štvorrorčnú zmluvu na 120 miliónov eur. Juventus v priebehu dvoch rokoch pošle do kasy kráľovského klubu 112 miliónov eur.

„Real Madrid chce poďakovať hráčovi, ktorý dokázal, že je najlepším futbalistom na svete. Prispel k tomu, že sme prežili krásne momenty našej i futbalovej histórie. Popri víťazstvách a trofejach bol Cristiano Ronaldo vzorom odhodlania, tvrdej práce, talentu, zodpovednosti a progresu. Navždy bude symbolom Realu Madrid, kde vždy nájde svoj domov,“ uvádza sa v stanovisku Realu.

V drese Bieleho baletu odohral 438 zápasov s ohromnou štatistikou – 450 gólov a 131 asistencií. Štyrikrát získal Zlatú loptu i triumf v Lige majstrov. Dvakrát sa tešil zo španielskeho titulu, pohára i superpohára.

V ostatnom období sa však, aj napriek skvelej Ronaldovej forme, špekulovalo o tom, kto ho nahradí. Kapitán portugalskej reprezentácie sa nechcel o post najväčšej hviezdy deliť s Neymarom či Kylianom Mbappém. A tak uvoľnil trón v Madride a zasadne na nový – v Turíne.

„Cítil som, že nadišiel čas, aby som otvoril novú kapitolu mojej kariéry i života. Požiadal som klub, aby súhlasil s prestupom. Verím, že je to správne rozhodnutie. Žiadam fanúšikov, aby ho rešpektovali a pochopili. Som pripravený na ďalšiu výzvu,“ doplnil Ronaldo.

Ako v nej obstojí?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo