Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Madride som prežil najšťastnejšie roky, vraví Ronaldo. Capello chváli Juventus

Portugalský futbalový útočník Cristiano Ronaldo krátko po spečatení prestupu zo španielskeho Realu Madrid do talianskeho Juventusu Turín uverejnil prostredníctvom oficiálnej stránky "bieleho baletu" list na rozlúčku.

11.07.2018 11:56
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo s trofejou Ligy majstrov.
debata

Ako je známe, 33-ročný najlepší svetový futbalista ostatných rokov bude v ďalších sezónach hrávať pod Alpami v drese turínskej „starej dámy“, s ktorou sa dohodol na kontrakte do 30. júna 2022.

Rodák z Madeiry strelil práve svojmu novému zamestnávateľovi azda svoj najpamätnejší gól, keď vo štvrťfinále Ligy majstrov 2017/2018 efektnými „nožničkami“ prekonal dlhoročného gólmana Juventusu Gianluigiho Buffona. Od turínskych fanúšikov sa vtedy dočkal ovácií postojačky.

„Roky, ktoré som strávil v Reale Madrid a v tomto meste, boli možno najšťastnejšie v mojom živote. Tomuto klubu, týmto fanúšikom a tomuto mestu vďačím za veľa. Ďakujem za láskavosť a náklonnosť, ktorej sa mi dostalo. Som však presvedčený, že nastal čas začať novú etapu môjho života, a preto som požiadal klub, aby mi umožnil prestúpiť. Takto som to cítil a chcel by som požiadať všetkých, zvlášť fanúšikov, o pochopenie,“ uvádza v liste CR7.

"Prežil som tu absolútne úžasné obdobie, deväť unikátnych rokov. Bolo to vzrušujúce obdobie plné úspechov, ale nikdy nezabudnem, ako som si tu užíval futbal. V tíme som stretol mnoho úžasných spoluhráčov a zažil som priazeň neuveriteľnej fanúšikovskej základne Realu Madrid.

Spoločne sme trikrát po sebe ovládli Ligu majstrov a dovedna sme v nej triumfovali štyrikrát v priebehu piatich sezón. Taktiež som hrdý na to, že som počas pôsobenia v Madrid 4-krát získal Zlatú loptu a 3-krát Zlatú kopačku. Všetko počas môjho pôsobenia v tomto klube bolo skvelé a výnimočné," doplnil Cristiano Ronaldo.

Kapitán majstrov Európy 2016 je najlepší strelec klubovej histórie a v drese Realu vyhral dovedna 15 trofejí. V mužstve „Los Blancos“ strávil deväť sezón, počas ktorých nastrieľal 451 gólov v 438 dueloch.

"Real Madrid si získal moje srdce aj srdcia členov mojej rodiny, a preto sa chcem teraz viac než kedykoľvek predtým poďakovať: klubu, prezidentovi, riaditeľom, spoluhráčom, trénerom, lekárom, fyzioterapeutom a ďalším zamestnancom, ktorí sa vždy starali o každučký detail a o to, aby všetko fungovalo, ako má.

Chcem sa poďakovať aj všetkým fanúšikom a celému španielskemu futbalu. V priebehu deviatich rokov som mal možnosť hrať proti niektorým vynikajúcim futbalistom, k všetkým prechovávam veľký rešpekt a uznanie. Napriek tomu, že odchádzam z Realu Madrid a bez ohľadu na to, kde budem, naďalej budem cítiť oddanosť k tomuto dresu, odznaku a Štadiónu Santiaga Bernabéua.

Ešte raz ďakujem všetkým a na záver pripájam rovnaký pozdrav, aký som vyslovil presne pred deviatimi rokmi, keď som prvýkrát vstúpil na náš štadión: Hala Madrid!" zakončil Cristiano Ronaldo.

Capello: Je mašinou na peniaze

Angažovanie hviezdneho futbalistu Cristiana Ronalda bol od Juventusu Turín geniálny krok. Myslí si to bývalý kouč oboch klubov Fabio Capello. Ťažiť z toho bude podľa neho nielen turínsky tím, ale celý taliansky futbal.

„Príchod Cristiana Ronalda je veľmi dôležitý pre taliansky futbal. Je to geniálna práca. Naozaj som si nemyslel, že sa to Juventusu podarí. Pomôže to klubu aj po ekonomickej stránke. Ronaldo je mašina na peniaze,“ vyhlásil sedemdesiatdvaročný Capello.

Fabio Capello. Foto: SITA/AP, Maja Suslin
Fabio Capello Fabio Capello.

Juventus za Ronalda zaplatil klubový rekord 100 miliónov eur a ďalších 12 miliónov eur predstavuje výchovné pre predchádzajúce kluby Sporting Lisabon a Manchester United. V Turíne by si mal portugalský reprezentačný kapitán údajne zarobiť 30 miliónov eur ročne.

Podľa Capella ide ale o dobre minuté peniaze, ktoré sa rýchlo vrátia. Časť už z predaja Gonzala Higuaína do Chelsea. „Higuaín určite odíde. V Chelsea na neho čakajú s otvorenou náručou,“ povedal Capello.

„Musím zablahoželať (prezidentovi Juventusu) Andreovi Agnellimu a (výkonnému riaditeľovi) Giuseppemu Marottovi za tento naozaj bravúrny kúsok. Verím, že to otvára dvere k tomu, aby do Talianska smerovali ďalší veľkí šampióni,“ dodal.

Fanúšik Juventusu s dresom novej superhviezdy... Foto: Reuters, Massimo Pinca
Juventus, Cristiano Ronaldo Fanúšik Juventusu s dresom novej superhviezdy klubu Cristiana Ronalda.

Capello sa zároveň domnieva, že Ronaldovi bude hra Juventusu sedieť ešte viac než tá v Reale. „Z krídla sa zmenil na čistokrvného útočníka a bude pre neho oveľa jednoduchšie hrať v Juventuse, kde ho spoluhráči budú zásobovať mnohých centrami,“ povedal.

Nadšený z príchodu Ronalda je aj legendárny hráč Juventusu Alessandro Del Piero. „Je to skvelé pre Juve aj taliansky futbal. Obrovská udalosť pre celé mesto. Po celom svete sa teraz o Juventusu hovorí spôsobom, ako už dlho nie. Nebude to mať ale vplyv len ekonomický, Ronaldo prináša aj neskutočnú chuť po víťazstve. Chce byť ten najlepší a prenesie to na ostatných,“ očakáva dlhoročný kapitán Juventusu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo #Real Madrid