Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prestup roka je na spadnutie. V Turíne sa už predávajú Ronaldove dresy

Podľa zahraničných médií je na spadnutie prestup Cristiana Ronalda z Realu Madrid do Juventusu Turín. Taliansky celok je pripravený za neho zaplatiť 100 miliónov eur.

05.07.2018 19:02 , aktualizované: 06.07.2018 08:34
Ronaldo Foto: ,
V Turíne sa pripravujú na príchod Cristiana Ronalda.
debata

S platom portugalskej hviezde vo výške 30 miliónov eur ročne má pomôcť špeciálna sponzorská zmluva s automobilkou Fiat, ktorá má rovnakého majiteľa ako Juventus. Juve sa tak vyhnem prípadným problémom s pravidlami finančnej fair play

Podľa španielskeho denníka AS tridsaťtriročný Ronaldo prijal ponuku Juventusu, avšak zatiaľ nedošlo k dohode medzi klubmi, pretože Real požaduje vyššie odstupné ako 100 miliónov eur.

Denník Marca zase tvrdí, že prestup na spoločnej schôdzke potvrdili generálny riaditeľ úradujúceho šampióna Ligy majstrov José Ángel Sánchez a Ronaldov agent Jorge Mendes.

Tréner Juventusu Massimiliano Allegri medzitým údajne odišiel predčasne z dovolenky, aby sa v Turíne stretol s prezidentom klubu Andreom Agnellim a spoločne celú situáciu prediskutovali. Teraz sa čaká, ako dopadne stretnutie medzi prezidentom Realu Florentinom Pérezom a Ronaldovým agentom Jorgem Mendesom.

Podľa informácií médií Juventusu pomáhajú s prestupom aj firma Adidas, ktoré by sa príchod Ronalda hodil vzhľadom k tomu, že Portugalčan je hlavnou tvárou konkurenčnej firmy Nike, a tiež automobilka Fiat. Tá sa má podieľať na plate hráča, aby sa Juventus nedostal do problémov s dodržiavaním finančného fair play.

Desať tvárí Cristiana Ronalda v osemfinále MS Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Cristiano Ronaldo počas zápasu s Uruguajom.

Plat 30 miliónov eur ročne je totiž štyrikrát väčšií, než je doterajšie maximum Juventusu, ktoré platia argentínskemu útočníkovi Gonzalovi Higuaínovi.

O Ronaldovom možnom odchode sa špekuluje až dlhšiu dobu. Naznačil ho dokonca sám portugalský reprezentačný kanonier, ktorý po májovom víťazstve v Lige majstrov vyhlásil, že bolo krásne hrať za Real Madrid.

Ronaldo má v španielskej metropole zmluvu do júna 2021 a kontrakt obsahuje výstupnú klauzulu vo výške jednej miliardy eur. Podľa špekulácií médií však počas uplynulej sezóny došlo k výraznému zníženiu sumy, za ktorú ho môže prípadný záujemca vykúpiť.

Juventus údajne ponúka zmluvu do roku 2022.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo #Real Madrid