Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lobotka: Neapol ma láka. Rád by som si zahral s Hamšíkom aj v klube

Futbal miluje, preto si užíva zápasy majstrovstiev sveta aj pri televíznej obrazovke. Popri tom premýšľa nad tým, v akom drese bude hrať v budúcej sezóne. Stanislav Lobotka (23) si spestril prípravu na budúcu sezónu účasťou na tenisovom turnaji Stars for Stars Media Cup.

15.06.2018 23:24
Stanislav Lobotka Foto:
Stanislav Lobotka si v rámci prípravy rád zahrá tenis.
debata

„Tenis mám rád. Keby som nehral futbal, asi by som sa mu venoval,“ vraví stredopoliar Celty Vigo.

Čoraz viac sa hovorí, že by ste počas leta mali zmeniť klubovú príslušnosť. Zamierite do Neapola?

Nepoviem žiadnu novinku, keď potvrdím, že s Neapolom sme v kontakte už dlhšie. No netreba predbiehať, zatiaľ rokujeme. Kým nie je všetko na papieri, nie som tam. Netajím, že do Neapola by som šiel rád. SSC je výborný klub, má výborného trénera, hrá špičkovú ligu a pravidelne aj v európskych pohároch.

Uvoľní vás Celta?

V klube povedali jasne, že ak príde zaujímavá ponuka, nemajú problém ma pustiť. Musí však ísť o adekvátnu ponuku, keďže som nedávno podpisoval predĺženie kontraktu. Musíme si počkať, ako to dopadne.

Kedy by sa malo rozhodnúť?

Ťažko povedať, ako ďaleko máme k dohode. Transfery, o ktorých sa hovorí, že sú na spadnutie, sa často neskompletizujú. Budem rád, keď sa to podarí. Hádam budem vedieť, či začnem sezónu v Celte alebo niekde inde, už do konca júna.

Je Neapol jediný vážny záujemca?

V hre je ešte jeden klub z Anglicka, ale tam to nie je až také horúce. Konkretizovať klub nebudem.

Marek Hamšík a Stanislav Lobotka v... Foto: TASR, Pavel Neubauer
SR Holandsko Futbal Príprava TTX Marek Hamšík a Stanislav Lobotka v reprezentačnom drese počas zápasu s Holandskom.

Láka vás talianska liga viac než španielska?

Viac ako liga ma láka klub. Neapol pravidelne pôsobí v Lige majstrov a bojuje o titul. Prestup by bol pre mňa krok vpred. Klub mi odporučil aj Marek Hamšík. Hrá krásny futbal, všetko mi vyhovuje. Možno v Taliansku nie sú také špičkové tímy ako Real či Barcelona a menej sa presadzujú v LM, ale láka ma ambicióznosť Neapola. Aj Celta je ambiciózna, ale pred vami sú Real, Barcelona a Atlético, viac menej sa bojuje len o jednu miestenku do Ligy majstrov.

Preberali ste možný prestup s Hamšíkom?

Už dávnejšie sme o tom debatovali. Pýtal sa ho na mňa aj predošlý tréner Maurizio Sarri. Bavili sme sa, ako to v Neapole funguje – všetko si pochvaľoval. Bol by som rád, keby sme sa tam stretli – hrá sa mi s ním výborne v reprezentácii, bolo by fajn zahrať si spolu aj v klube.

Pasuje vám Neapol aj herným štýlom?

Áno. Chce hrať technicky, kombinačne, drží loptu.

Komu fandíte na MS?

Keďže Slovensko ani Česko na turnaji nehrajú, fandím Španielom. V tejto krajine pôsobím, tak najmä preto. Talianom by som asi nefandil, po tom, čo nás vyradili v baráži 21-tiek (smiech). Okrem Španielov držím palce aj Francúzom.

Stanislav Lobotka v drese Celty Vigo v súboji... Foto: SITA/AP, Lalo R. Villar
Lobotka Stanislav Lobotka v drese Celty Vigo v súboji so stredopoliarom Barcelony Paulinhom.

Môžu Španieli uspieť aj napriek výmene trénera?

V kádri majú hráčov z najlepších tímov sveta, majú vysokú kvalitu. Sú veľkí profesionáli. Majú nastavený systém hry a ten asi zmena trénera neovplyvní. Nebude to pre nich veľký šok. Samozrejme, niečo také ma prekvapilo. Problém bol asi v komunikácii.

Budete sledovať zápasy MS?

Určite. Hrám futbal a milujem ho. Otvárací duel Rusov som nepozeral, po tréningu som si pospal a potom som šiel do obchodu. Videl som len zostrih. No väčšinu zaujímavých duelov si nenechám ujsť. Koncom mesiaca pôjdem na dovolenku, ale aj tam si zápasy pozriem.

Zahráte si často tenis?

Keď mám voľno a nechce sa mi ísť do posilňovne, v rámci prípravy radšej uprednostním tenis pred bežným behaním.

Stanislav Lobotka pri úprave tenisového kurtu. Foto: STARS FOR STARS/RADOVAN STOKLASA
Stanislav Lobotka Stanislav Lobotka pri úprave tenisového kurtu.

Máte tenisový vzor?

Tenis sledujem v televízii, najmä grandslamové turnaje. Poznám hráčov a viem, kto ako hrá. Momentálne sa mi najviac páči Rafael Nadal.

S kým by ste si najradšej zahrali štvorhru?

S kýmkoľvek zo špičkových hráčov, len či by chceli hrať aj oni so mnou (smiech). Možno by bolo najlepšie nastúpiť po boku jedného z bratov Bryanovcov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba