Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Zo španielskej reprezentácie do Realu. Nástupcom Zidana bude Lopetegui

Novým trénerom futbalistov Realu Madrid sa po majstrovstvách sveta stane Julen Lopetegui. Súčasný kouč španielskej reprezentácie, s ktorou o tri dni vstúpi do šampionátu v Rusku, s klubom podpísal zmluvu na tri roky a na lavičke nahradí Zinedina Zidana.

12.06.2018 17:30
Julen Lopetegui Foto: ,
Julen Lopetegui.
debata

Päťdesiatjedenročný Lopetegui už v Reale pôsobil krátko ako hráč a v minulosti viedol rezervný tím madridského tímu. Za sebou má tiež angažmány v Rayu Vallecano, Portu a španielskych mládežníckych reprezentáciách. So seniorským výberom na majstrovstvách sveta nastúpi proti Portugalsku, Iránu a Maroku.

Lopetegui nahradí na lavičke Zidana, ktorý pred dvoma týždňami nečakane skončil. Bývalý francúzsky reprezentant pôsobil po ukončení hráčskej kariéry v Reale najprv ako poradca a v roku 2014 sa ujal rezervného tímu. K áčku prišiel v januári 2016 a hneď v prvej sezóne s tímom vyhral Ligu majstrov.

V nasledujúcom ročníku navyše ovládol španielsku ligu a pre klub získal prvé double po 59 rokoch. Posledný triumf v Lige majstrov pridal majster sveta i Európy tento rok a po Carlovi Ancelottim a Bobovi Paisleym sa stal len tretím trénerom, ktorému sa podarilo Ligu majstrov vyhrať trikrát. Navyše to ako prvý kouč dokázal trikrát za sebou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Zinedine Zidane #Julen Lopetegui