Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zo španielskej reprezentácie do Realu. Nástupcom Zidana bude Lopetegui

Novým trénerom futbalistov Realu Madrid sa po majstrovstvách sveta stane Julen Lopetegui. Súčasný kouč španielskej reprezentácie, s ktorou o tri dni vstúpi do šampionátu v Rusku, s klubom podpísal zmluvu na tri roky a na lavičke nahradí Zinedina Zidana.

12.06.2018 17:30
Julen Lopetegui Foto: ,
Julen Lopetegui.
debata

Päťdesiatjedenročný Lopetegui už v Reale pôsobil krátko ako hráč a v minulosti viedol rezervný tím madridského tímu. Za sebou má tiež angažmány v Rayu Vallecano, Portu a španielskych mládežníckych reprezentáciách. So seniorským výberom na majstrovstvách sveta nastúpi proti Portugalsku, Iránu a Maroku.

Lopetegui nahradí na lavičke Zidana, ktorý pred dvoma týždňami nečakane skončil. Bývalý francúzsky reprezentant pôsobil po ukončení hráčskej kariéry v Reale najprv ako poradca a v roku 2014 sa ujal rezervného tímu. K áčku prišiel v januári 2016 a hneď v prvej sezóne s tímom vyhral Ligu majstrov.

V nasledujúcom ročníku navyše ovládol španielsku ligu a pre klub získal prvé double po 59 rokoch. Posledný triumf v Lige majstrov pridal majster sveta i Európy tento rok a po Carlovi Ancelottim a Bobovi Paisleym sa stal len tretím trénerom, ktorému sa podarilo Ligu majstrov vyhrať trikrát. Navyše to ako prvý kouč dokázal trikrát za sebou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Zinedine Zidane #Julen Lopetegui