Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dôvod Zidanovho odchodu? Tvrdohlavý prezident

Rozhodnutie Zinedina Zidana odísť z pozície kouča Realu Madrid prekvapilo mnohých futbalových fanúšikov. Francúzsky tréner tvrdil, že mužstvo potrebuje zmenu, nový impulz, hoci "biely balet" len niekoľko dní predtým vyhral tretíkrát za sebou Ligu majstrov.

05.06.2018 12:25
Zidane Foto: ,
Zinedine Zidane a Florentino Pérez na tlačovej konferencii, na ktorej francúzsky kouč oznámil koniec v klube.
debata (1)

Ako vypátrali španielske médiá, Zidane mal k odchodu pádny dôvod.

S prezidentom Realu Florentinom Pérezom totiž mali odlišný názor na transferovú politiku. Krátko po oslavách ďalšieho triumfu v Lige majstrov sa Zidane a klubový manažment stretli na spoločnom mítingu.

Zidane oznámil, že ako hlavnú posilu pred aktuálnou sezónou chce do Madridu priviesť hviezdu londýnskej FC Chelsea Edena Hazarda. Pérez to odmietol s tým, že stredopoliara nepotrebujú a Francúzovi odporučil nového brankára – Davida De Geu z Manchestru United.

Zidane však vyjadril podporu svojej jednotke Keylorovi Navasovi, s čím zase nesúhlasil Pérez. Po výmene názorov medzi trénerom a prezidentom Zidane údajne nahnevane vyhlásil: „Skončil som. O mužstvo sa staraj sám.“

A na druhý deň potom zvolal tlačovú konferenciu, na ktorej oznámil svoj odchod z Madridu.

Médiá na Pyrenejskom polostrove pripomínajú, že Real minul na posily vo veľkom naposledy pred štyrmi rokmi. Vtedy prišlo za 110 miliónov eur trio James Rodríguez, Toni Kroos a Keylor Navas.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Zinedine Zidane #Florentino Perez