Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vždy som bol na Sarriho milý. Zrazu chcel odísť, smúti prezident Neapola

Prezident futbalového klubu SSC Neapol Aurelio De Laurentiis je sklamaný, že tréner Maurizio Sarri sa rozhodol zmeniť pôsobisko napriek platenej zmluve.

02.06.2018 19:33
Maurizio Sarri Foto: ,
Maurizio Sarri.
debata

Zároveň vyhlásil, že Sarri tímu neveril. Päťdesiatdeväťročný kouč priviedol Neapol v ročníku 2017/2018 na druhé miesto v najvyššej talianskej súťaži so ziskom rekordných 91 bodov.

„Bol som k nemu vždy milý a podporoval som ho,“ povedal De Laurentiis podľa portálu football-italia.net s odvolaním sa na Corriere dello Sport.

„Hoci mal zmluvu ešte na dva roky, začal verejne rozprávať o tom, že nevie, či v klube zostane. Bál sa, že sa nám nepodarí udržať v kádri najlepších hráčov. To svedčilo o jeho nedôvere voči klubu. Táto situácia mi dala právo hľadať inde,“ dodal prezident klubu.

Prezident Neapola Aurelio De Laurentiis. Foto: SITA/AP, lapresse
Aurelio De Laurentiis Prezident Neapola Aurelio De Laurentiis.

Sarri je stále oficiálne zamestnancom Neapola a De Laurentiis už skôr avizoval, že prípadný záujemca o služby skúseného kouča ho bude musieť vykúpiť zo zmluvy. Sarri by podľa talianskych médii mohol zamieriť do FC Chelsea, Tottenhamu Hotspur, Zenitu Petrohrad či Realu Madrid.

„Ak príde dobrá ponuka, neodmietnem ju. Nehnevám sa na neho a vždy mu budem vďačný za robotu, ktorú odviedol pre klub. Skončiť na druhom mieste s rekordným počtom bodov nebol cieľ nášho tímu, je to skôr jeho osobný úspech. Radšej by sme mali o desať bodov menej, no dostali sa ďalej v pohárovej Európe,“ uzavrel De Laurentiis.

debata chyba
Viac na túto tému: #Aurelio De Laurentiis #Maurizio Sarri