Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strach v Londýne? Pochettino nevylúčil odchod do Realu, pre Löwa to nie je téma

Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw rezolútne odmietol, že by sa mohol stať nástupcom Zinedina Zidana na lavičke Realu Madrid.

02.06.2018 07:03
Mauricio Pochettino Foto: ,
Tréner Tottenhamu Mauricio Pochettino.
debata

Ďalší favorit na uvoľnené miesto Mauricio Pochettino presun do španielskeho veľkoklubu úplne nevylúčil, ale v Tottenhame je podľa svojich slov spokojný.

Zidane na štvrtkovej tlačovej konferencii prekvapivo rezignoval, hoci minulú sobotu doviedol Real k tretiemu triumfu v Lige majstrov po sebe. Nečakaný odchod z Madridu vysvetlil tým, že mužstvo potrebuje zmenu a novú tvár.

Médiá medzi potenciálnych nástupcov úspešného Francúza zaradili aj Löwa, ktorý vedie národný tím už od roku 2006 a na majstrovstvách sveta v Rusku s ním bude obhajovať titul. Päťdesiatosemročný Nemec v polovici mája predĺžil zmluvu so zväzom až do roku 2022.

Joachim Löw. Foto: SITA/AP, Peter Morrison
Joachim Löw Joachim Löw.

„Môžete ma úplne vylúčiť. Pre mňa to teraz nie je téma, sústredím sa len na majstrovstvá sveta. Som si istý, že Real Madrid nájde dobrú náhradu,“ uviedol Löw na tlačovej konferencii.

Pochettino taký rezolútny nebol. „Keď Real Madrid zavolá, musíte počúvať. Ale v tomto prípade to nezáleží na mne. Nedávno som podpísal dlhodobý kontrakt s Tottenhamom a som tu veľmi šťastný,“ povedal argentínsky kouč novinárom.

„V Tottenhame ma nechávajú pracovať a spoločne rastieme. Teraz sa sústredím len na plánovanie budúcej sezóny a neriešim špekulácie. Z Realu nemám žiadne správy,“ doplnil štyridsaťšesťročný Pochettino.

Medzi ďalších vážnych adeptov na pozíciu trénera Realu najčastejšie zaraďujú Francúza Arséna Wengera, ktorý po 22 rokoch skončil v Arsenale, Taliana Antonia Conteho z Chelsea alebo bývalého záložníka madridského tímu a súčasného kouča tímu do 19 rokov Guti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Zinedine Zidane #Joachim Löw #Mauricio Pochettino