Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budúcnosť Dúbravku je vyriešená. Upísal sa United na štyri roky

Martin Dúbravka zostáva v Newcastle United. Anglický futbalový klub si v stredu uplatnil opciu na slovenského reprezentačného brankára a podpísal s ním zmluvu do júna 2022.

30.05.2018 20:47 , aktualizované: 21:26
Dúbravka Foto: ,
Martin Dúbravka diriguje obranu Newcastlu.
debata (1)

Podľa iDnes.cz do metropoly Česka poputuje viac ako 170 miliónov českých korún (cca 7 miliónov eur).

Dvadsaťdeväťročný Dúbravka prišiel do Newcastlu v januári na hosťovanie z pražskej Sparty. Hneď sa stal brankárskou jednotkou v mužstve španielskeho trénera Rafaela Beniteza. Kvalitnými výkonmi prispel k záchrane a tak klub využil opciu na jeho trvalý prestup.

„Sme nadšení, že sme skompletizovali prestup Martina do Newcastle United. Odkedy k nám prišiel na hosťovanie, ukázal fantastický prístup a skvelú pracovnú morálku. Samozrejme, veľmi nás uchvátil svojimi výkonmi na ihrisku,“ povedal Benitez pre oficiálnu klubovú stránku a dodal:

„Brankársky post bol priorita na posilnenie. Je excelentné, že sa nám ho podarilo angažovať natrvalo. Hosťovanie s opciou bolo v januári perfektné riešenie, vďaka tomu sme si ho mohli odskúšať a pracovať s ním. Vedeli sme, čo môžeme očakávať, skôr než sme ho podpísali permanentne. Klub odviedol dobrú prácu, gratulujem Martinovi a teším sa na dlhodobú spoluprácu s ním.“

V Premier League odchytal na jar 12 stretnutí, štyrikrát si udržal čisté konto. "Snažil som sa robiť dobré meno Slovensku a samozrejme aj sebe, "vyjadril sa pred zástupcami médií Dúbravka na pondelňajšom popoludňajšom zraze slovenskej reprezentácie v Senci.

Slovenský gólman zakončil ligovú sezónu 2017/2018 triumfom nad šampiónom uplynulej sezóny FC Chelsea (3:0). Priznal, že si toto víťazstvo nesmierne váži. Mužstvu „The Blues“ v minulosti čelil v skupinovej fáze Ligy majstrov 2010/2011. Po dvoch prehrách v drese Žiliny do tretice sa už tešil v konfrontácii s týmto súperom.

„Je to úžasné. Myslím si, že výkon proti Chelsea bol náš najlepší, odkedy som tu. Odviedli sme dobrú prácu, chlapci ukázali skvelé veci a cením si, že som s nimi mohol byť na ihrisku,“ dodal niekdajší gólman českého Liberca a dánskeho Esbjergu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Newcastle United #Martin Dúbravka