Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Presvedčí Hamšíka, aby zostal? Neapol prevezme skúsený Carlo Ancelotti

Novým trénerom talianskeho futbalového klubu SSC Neapol sa stal Carlo Ancelotti, ktorý vo funkcii nahradil Maurizia Sarriho. S talianskym vicemajstrom, v kádri ktorého stále figuruje aj slovenský stredopoliar Marek Hamšík, uzavrel trojročný kontrakt.

23.05.2018 12:02 , aktualizované: 20:44
Carlo Ancelotti Foto: ,
Carlo Ancelotti.
debata (1)

Päťdesiatosemročný kouč sa v utorok stretol s majiteľom klubu Aureliom De Laurentiisom, s ktorým debatoval tri hodiny. Na druhý deň sa dohodli na podpise zmluvy.

„Som naozaj šťastný a poctený, že budem trénerom klubu z jedinečného mesta, ktorý má neskutočných a oddaných fanúšikov,“ povedal Ancelotti, ktorého by mali oficiálne predstaviť ako kouča „Partenopei“ 9. júla. Vtedy sa začne letná príprava SSC na nový ročník.

Neapolu v uplynulej sezóne unikol titul v Serie A, keď mu ho opäť uchmatol Juventus Turín. Sarriho následne podrobil De Laurentis tvrdej kritike, no najnovšie sa mu poďakoval za odvedenú prácu prostredníctvom svojho twitterového účtu:

„Chcel by som sa poďakovať Mauriziovi Sarrimu za jeho mimoriadny prínos pre Neapol. Priniesol do tohto mesta radosť z futbalu a oprášil zašlú slávu tímu vďaka atraktívnemu hernému štýlu. Skvelá práca, Maurizio!“ Na titul čaká SSC od roku 1990.

Ancelotti naposledy viedol Bayern Mníchov, po septembrovej prehre 0:3 s Parížom St. Germain v skupinovej fáze Ligy majstrov však na lavičke bavorského giganta skončil. Predtým trénoval aj Juventus Turín, AC Miláno, Chelsea Londýn, Paríž St. Germain či Real Madrid. S AC dvakrát vyhral Ligu majstrov (2003, 2007), ďalší triumf pridal s Realom (2014).

Okrem Sarriho môže opustiť Neapol aj slovenský reprezentačný stredopoliar Marek Hamšík. Odchod kapitána „Partenopei“ pripustil pre denník Pravda jeho otec Richard, podľa ktorého sa o dlhoročnú oporu klubu spod Vezuvu zaujímajú tri čínske kluby.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Carlo Ancelotti #Marek Hamšík #SSC Neapol