Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekonal Messiho, zastavili ho záchvaty úzkosti. Bývalý talent Barcelony prehovoril

Bývalý veľký talent španielskeho futbalu a odchovanec Barcelony Bojan Krkič trpel v priebehu kariéry záchvatmi úzkosti. Dôvodom jeho problémov boli vysoké očakávania verejnosti.

22.05.2018 13:52
debata
Bojan Krkič (vľavo) a Lionel Messi v septembri... Foto: SITA/AP, MANU FERNANDEZ
Bojan Krkič, Lionel Messi Bojan Krkič (vľavo) a Lionel Messi v septembri 2010.

„Futbalisti sú od veľmi mladého veku pod tlakom, neúspech sa im neodpúšťa. Je to veľký problém, ale vo futbalovom prostredí o tom nikto nechce hovoriť,“ povedal dvadsaťsedemročný útočník pre denník Guardian.

Podľa Krkiča sú na vine okrem iného sociálne siete. „Každý k vám má prístup, každý môže kritizovať odkiaľkoľvek. Je to nekontrolovateľné, citlivejší hráči sú dnes veľmi zraniteľní,“ uviedol.

Krkic debutoval v prvom tíme Barcelony v 17 rokoch a 19 dňoch, čím prekonal rekord Lionela Messiho. Čoskoro nato ho prvýkrát povolali do španielskej reprezentácie. „Všetko sa to stalo rýchlo. Pre ostatných som bol nový Messi, očakávania boli obrovské,“ povedal.

„Mal som záchvaty úzkosti, odmietal som kvôli tomu pozvánky do reprezentácie. Oficiálne som uvádzal rôzne dôvody, v skutočnosti som však mal len veľký strach,“ zdôveril sa španielsky útočník.

Krkič prestúpil v roku 2011 z Barcelony do AS Rím za dvanásť miliónov eur. V talianskom hlavnom meste sa ale výraznejšie neuchytil a po hosťovaní v AC Miláno a Ajaxu Amsterdam zamieril do Stoke. V tejto sezóne hosťoval v Alaves, v trinástich dueloch španielskej ligy sa gólovo nepresadil.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Bojan Krkič