Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ročný rozpočet pokryje dva Neymarove platy. Trpaslík vzdoroval gigantovi

Futbalový Paríž St. Germain môže oslavovať domáci "treble".

09.05.2018 08:10
Paríž St. Germain Foto: ,
Radosť futbalistov Parížu St. Germain.
debata

Mužstvo trénera Unaia Emeryho po zisku ligovej trofeje v Ligue 1 a víťazstve v Ligovom pohári v utorok triumfovalo aj vo finále Francúzskeho pohára, keď na Stade de France v Paríži prekonalo treťoligistu Les Herbiers Vendée Football 2:0. Z celkového prvenstva v Coupe de France sa tešilo dvanástykrát, po štvrtý raz v sérii.

Zostrih z finále Francúzskeho pohára.

„S víťazstvom sme spokojní. Vedeli sme, že napriek rozdielu medzi mužstvami nám Les Herbiers spôsobia ťažkosti. Deväťdesiat minút sme však hrali našu hru. Aj po strelení prvého gólu sme išli naplno a pokúšali sa pridať ďalšie. Bol to veľký večer, mal skvelú atmosféru. Blahoželám aj Les Herbiers. Veľmi sa teším z tejto trofeje,“ povedal pre klubový web Španiel Emery, ktorý po skončení tejto sezóny uvoľní trénerskú stoličku v PSG.

Tím spod parížskej Eiffelovky nasmeroval za výhrou v 26. min Argentínčan Giovani Lo Celso. Triumf 2:0 spečatil v 74. min z pokutového kopu Uruguajčan Edinson Cavani.

„Bolo to pekné predstavenie pre všetkých a náš najdôležitejší zápas na konci tejto sezóny sme napokon zvládli. Nesieme domov víťaznú trofej a sme veľmi šťastní,“ poznamenal druhý menovaný.

Pre mužstvo ambicióznych amatérov Les Herbiers Vendée Football bolo utorňajšie finále zážitkom na celý život, veď sa stretli v priamej konfrontácii s jednými z najlepších hráčov sveta. Za všetko vraví skutočnosť, že ročný rozpočet treťoligistu pokryje iba dva Neymarove týždenné platy.

„Keď sme vstúpili do šatne na Stade de France, boli sme ohromení jej veľkosťou. Všetko bolo príliš veľké a chýbal mi bližší kontakt s mojimi hráčmi. Ani som nevedel, kam sa mám postaviť,“ povedal pred zápasom tréner outsidera Stéphane Masala. Po úvodnom hvizde rozhodcu však neistota pominula a jeho zverenci statočne znepokojovali parížskeho favorita.

„Som veľmi hrdý na týchto chlapcov, na ich koncentráciu počas zápasu a túžbu streliť aspoň čestný úspech. Gratulujem mužstvu St. Germain. Tí si už mysleli, že sú na dovolenke. Chceli sme byť v hre čo najdlhšie, zatvoriť voľné priestory a hrať v nízkom bloku. Neskôr sme trochu pozmenili rozostavenie a vyskúšali sme všetko, aby sme sa pobili o dobrý výsledok. Bolo to skvelé finále,“ skonštatoval neskôr po zápase Masala.

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Paríž St. Germain #Francúzsky pohár