Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Rangers ulovili na lavičku veľké meno. Slávny tím povedie Steven Gerrard

Bývalý kapitán anglickej futbalovej reprezentácie Steven Gerrard sa stal novým trénerom škótskeho klubu Glasgow Rangers. V piatok nahradil vo funkcii nedávno odvolaného Graemea Murtyho, podpísal kontrakt na štyri roky.

04.05.2018 15:54
Steven Gerrard Foto: ,
Steven Gerrard.
debata

Tridsaťsedemročný bývalý hráč FC Liverpool ukončil aktívnu kariéru v novembri 2016 po pôsobení v Los Angeles Galaxy. V tejto sezóne pracoval v LFC ako tréner mládeže, v Glasgowe si vyskúša premiérový angažmán na lavičke seniorského mužstva.

„Som poctený, rešpektujem Rangers, históriu a tradíciu tohto klubu. Neviem sa dočkať nového začiatku, pokúsime sa nadviazať na mnohé úspechy, ktoré klub dosiahol,“ citovala Gerrarda agentúra AP.

Trénerských povinností sa oficiálne ujme v lete, do konca tohto ročníka najvyššej škótskej súťaže zostávajú tri kolá. Rangers figurujú na tretej priečke skupiny o titul s trinásťbodovým mankom na mestského rivala Celtic, ktorý sa stal šampiónom v predstihu. Kouč Celticu je Brendan Rodgers, práve on viedol Liverpool, keď Gerrard v roku 2015 zamieril do LA Galaxy.

Gerrard odohral v anglickom reprezentačnom drese 114 zápasov a na troch vrcholných podujatiach viedol národné mužstvo ako kapitán. Za Liverpool nastúpil v 710 stretnutiach a počas devätnástich sezón získal deväť trofejí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Steven Gerrard #Glasgow Rangers