Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rangers ulovili na lavičku veľké meno. Slávny tím povedie Steven Gerrard

Bývalý kapitán anglickej futbalovej reprezentácie Steven Gerrard sa stal novým trénerom škótskeho klubu Glasgow Rangers. V piatok nahradil vo funkcii nedávno odvolaného Graemea Murtyho, podpísal kontrakt na štyri roky.

04.05.2018 15:54
Steven Gerrard Foto: ,
Steven Gerrard.
debata

Tridsaťsedemročný bývalý hráč FC Liverpool ukončil aktívnu kariéru v novembri 2016 po pôsobení v Los Angeles Galaxy. V tejto sezóne pracoval v LFC ako tréner mládeže, v Glasgowe si vyskúša premiérový angažmán na lavičke seniorského mužstva.

„Som poctený, rešpektujem Rangers, históriu a tradíciu tohto klubu. Neviem sa dočkať nového začiatku, pokúsime sa nadviazať na mnohé úspechy, ktoré klub dosiahol,“ citovala Gerrarda agentúra AP.

Trénerských povinností sa oficiálne ujme v lete, do konca tohto ročníka najvyššej škótskej súťaže zostávajú tri kolá. Rangers figurujú na tretej priečke skupiny o titul s trinásťbodovým mankom na mestského rivala Celtic, ktorý sa stal šampiónom v predstihu. Kouč Celticu je Brendan Rodgers, práve on viedol Liverpool, keď Gerrard v roku 2015 zamieril do LA Galaxy.

Gerrard odohral v anglickom reprezentačnom drese 114 zápasov a na troch vrcholných podujatiach viedol národné mužstvo ako kapitán. Za Liverpool nastúpil v 710 stretnutiach a počas devätnástich sezón získal deväť trofejí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Steven Gerrard #Glasgow Rangers