Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Besiktas po incidente odmietol dohrať odvetu. Škrtelovo Fenerbahce je vo finále

Futbalisti Besiktasu nenastúpili na dohrávku semifinále tureckého pohára proti Fenerbahce. Zástupcovia majstrovského klubu nesúhlasili s tým, že sa vo štvrtok malo istanbulské derby dohrávať od 57. minúty, keď stretnutie pred dvoma týždňami za stavu 0:0 prerušili kvôli útoku fanúšikov Fenerbahce na trénera Besiktasu Senola Günesa.

03.05.2018 20:58
Fenerbahce Istanbul 3 Foto: ,
Futbalisti Fenerbahce počas rozcvičky pred pohárovou odvetou s Besiktasom, ktorý sa neuskutočnila.
debata

Fenerbahce, v ktorého drese pôsobí aj kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, tak postúpilo do finále bez boja a 14. mája sa o trofej stretne s Akhisarom. Besiktas nesmie hrať v budúcej sezóne v pohári a musia vrátiť štyri milióny tureckých lír (okolo 800-tisíc eur), ktoré získal za účinkovanie v súťaži v tomto ročníku.

Rozhodca zápas 19. apríla predčasne ukončil po tom, ako trénera Günesa trafil do hlavy predmet hodený zo sektora Fenerbahce a spôsobil mu tržnú ranu. Besiktas následne nesúhlasil s rozhodnutím zväzu, že sa stretnutie bude dohrávať pred prázdnymi tribúnami a už pred týždňom avizoval, že nenastúpi. Nepomohol mu ale ani súd, ktorý jeho sťažnosť v stredu zamietol.

Neprístojnosti fanúšikov v Istanbule Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Zasiahnutý tréner Besiktasu Senol Günes.

„Besiktas urobil náročné rozhodnutie. Radšej by som prehral, ​​než vyhral týmto spôsobom,“ povedal tréner postupujúceho tímu Aykut Kocaman. Fenerbahce dostalo za incident pokutu milión lír (asi 200-tisíc eur) a zväz mu na tri domáce zápasy uzavrel hľadisko.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #Besiktas Istanbul #Fenerbahce Istanbul