Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Dudova sezóna bola lepšia ako minulá, sústredí sa na budúcu. Cení si aj juniorku

Slovenský reprezentant Ondrej Duda neprežíva v Herthe Berlín sezónu podľa svojich predstáv.

26.04.2018 13:13
Ondrej Duda Foto:
Ondrej Duda hlavičkuje v zápase proti Freiburgu.
debata

Komplikovali ju zranenia, ktoré mu neumožnili byť na trávniku toľko času, koľko chcel. Postupne sa však z patálii dokázal vystrábiť a v nedeľu opäť nastúpil v základnej zostave, prvýkrát od januára.

„Cítil som sa skvelo, ale to každý, kto nastúpi,“ povedal so smiechom Duda v rozhovore pre klubový web. Dvadsaťtriročný stredopoliar absolvoval 59 minút pri triumfe 3:0 nad domácim Eintrachtom Frankfurt v 31. kole I. bundesligy.

„Potešilo ma, že sme zvíťazili. Hral som od začiatku po prvý raz od zranenia lýtka. Dúfam, že to zopakujem aj v posledných troch ligových zápasoch a pomôžem tímu, ako budem môcť,“ pokračoval Duda.

Darauf freuen wir uns, @dudao_10! #Duda #10 #Berlin #quotes #hahohe #herthabsc

Príspevok, ktorý zdieľa Hertha BSC (@herthabsc),

V ročníku 2017/2018 má na konte iba 16 ligových zápasov, ďalšie štyri pridal v Európskej lige. Strelil jediný gól, no veľmi cenný – do siete Bayernu Mníchov v októbrom domácom stretnutí (2:2).

„Pre mňa nebola táto sezóna dobrá. Hral som oveľa menej ako som chcel. Túžil som byť súčasťou každého zápasu a pripravovať alebo sám strieľať góly. Žiaľ, nebol som zdravý, takže tréner siahol po iných,“ hodnotil uplynulé mesiace bývalý hráč Košíc a Legie Varšava.

Duda prišiel do Herthy z poľského klubu v lete 2016. Vtedy mu zdravie tiež neprialo, s kolenom premaródil prakticky celý rok.

„Teraz je to lepšie ako v mojej úvodnej sezóne. Prakticky sa cítim, akoby som bol v tíme prvý rok. Musím akceptovať okolnosti a plne sa sústrediť na budúcnosť,“ povedal mladý Slovák.

Ondrej Duda v drese Herthy Berlín. Foto: SITA/AP, Soeren Stache
Ondrej Duda Ondrej Duda v drese Herthy Berlín.

Po dlhšom výpadku dostával do tempa v juniorskom tíme a aj keď takéto rozhodnutie trénera Pála Dardaia nečakal, po čase uznal, že bolo správne:

„Bol som prekvapený, keď mi povedal, že budem hrať za juniorku. Hrajú však dobrý futbal a majú aj výborného kouča Anteho Čoviča. Samozrejme, regionálna súťaž je na inej úrovni ako I. bundesliga, ale získal som zápasovú prax. Celkovo musím povedať, že v Nemecku som sa veľa naučil – som ešte disciplinovanejší a pracovitejší.“

Ondrej Duda neobišiel ani tému reprezentácie. Pochopiteľne, aj účinkovanie v nej poznačili časté zdravotné problémy.

„Byť súčasťou národného tímu je česť. Stretnú sa hráči z rôznych klubov, ktorí sa spoja pre jeden tím. Panuje tam dobrá nálada, vždy sa teším na spoluhráčov aj trénerov. Minulý rok ma zranenia vyradili z mužstva, čo ma mrzí. V každom prípade, reprezentovať svoju krajinu je vždy najväčšia pocta pre každého hráča,“ uzavrel Ondrej Duda.

debata chyba
Viac na túto tému: #hertha berlín #Ondrej Duda