Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Prezident Erdogan o nepokojoch počas istanbulského derby: Sprisahanie!

Podľa tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana bolo sprisahanie hlavnou príčinou štvrtkových nepokojov počas semifinálového pohárového zápasu v Istanbule.

20.04.2018 18:24
Fenerbahce, Besiktas Foto: ,
Strkanica v zápase Fenerbahce - Besiktas.
debata

Duel medzi Fenerbahce a Besiktasom rozhodca po necelej hodine hry za stavu 0:0 najskôr prerušil a neskôr predčasne ukončil pre výtržnosti divákov na tribúnach. Za domácich nastúpil v základnej zostave slovenský stopér Martin Škrtel.

Hráči hosťujúceho celku odišli v druhom polčase do šatní po tom, čo predmet hodený z hľadiska trafil do hlavy ich trénera Senola Günesa. „Musíme to jasne pomenovať, je to sprisahanie. Bolo to všetko organizované niekoľkými ľuďmi na tribúne, určite to nebola náhoda,“ citovala Erdogana agentúra DPA.

Bývalého kouča tureckej reprezentácie Günesa museli neskôr previezť do nemocnice, kde mu zašili rozbitú hlavu. Už predtým pri zahrávaní rohového kopu zasiahol zväzok kľúčov hráča hostí Ricarda Quaresmu.

KK16 Istanbul - Tréner Besiktasu Senol Günes... Foto: TASR/AP, Stringer
Senol Günes KK16 Istanbul - Tréner Besiktasu Senol Günes leží v sanitke počas ošetrenia po tom, čo ho zasiahol predmet do hlavy počas odvetného semifinálového duelu Tureckého pohára vo futbale medzi Fenerbahce a Besiktasom.

Predstavitelia Tureckej futbalovej federácie (TFF) zasadnú v stredu a rozhodnú, ako incident vyriešiť. Prvým finalistom pohára sa v stredu stal Akhisarspor po postupe cez Galatasray. Finále je na programe 9. mája.

debata chyba
Viac na túto tému: #Besiktas Istanbul #Fenerbahce Istanbul #Senol Günes