Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poker namiesto osláv. Neymar pľuje na Paríž

Kým jeho spoluhráči bojovali a následne oslavovali titul, on sa venoval pokru. V nedeľu sa na francúzsky futbalový trón znovu vrátil Paríž Saint-Germain. Podarilo sa mu to originálnym spôsobom. Najbližšieho prenasledovateľa v tabuľke a obhajcu trofeje z Monaka rozdrvil 7:1 - aj bez najväčšej hviezdy Neymara.

20.04.2018 14:54
Neymar Foto: ,
Neymar.
debata

Brazílčan si pred niekoľkými týždňami zlomil priehlavkovú kosť a vyvrtol členok. Začiatkom marca absolvoval operáciu v Brazílii, kde sa momentálne lieči. Víťazstvo a oslavy svojho mužstva si užíval svojským spôsobom – hraním online pokru.

Táto informácia rozbúrila diskusie mnohých futbalových fanúšikov. Označili ju za neúctivé gesto, ignoráciu spoluhráčov či náznak odchodu z klubu. Asi najďalej zašiel v kritike majster sveta z roku 1998 Christoph Dugarry.

"Ako si mohol Neymar dovoliť nebyť na tomto zápase? Parížania z neho urobili lídra, ale on sa ani len nedostaví na zápas a nie je s hráčmi. Vrcholom všetkého bolo, keď sa počas zápasu venoval radšej pokru. Ako môže vedenie PSG niečo také akceptovať? Ako sa Neymar môže pozrieť do očí spoluhráčov, keď sa takto zachoval?“ pýtal sa Dugarry.

Niekdajší hráč Bordeaux, AC Miláno, FC Barcelona či Marseille vo vysielaní RMC Sport radio tvrdil, že keby bol fanúšikom PSG, poradil by Neymarovi, aby odišiel alebo vyskúšal individuálny šport, kde by viac vynikol.

„Len pľuje na klub. Je to hanebná urážka. Nedokážem vystáť hráčov, ktorí sa zaujímajú len o seba. Lenže zápasy vyhráva kolektív, nikdy nie individuality. A ľudia si stále myslia, že s takýmto prístupom môžu Parížania vyhrať Ligu majstrov,“ hneval sa 46-ročný Dugarry.

Neymar. Foto: Reuters, PAULO WHITAKER
Neymar Neymar.

K vlne kritiky, ktorá sa na najdrahšieho futbalistu planéty hrnie, sa vyjadril aj Neymar na tlačovej konferencii jedného zo svojich sponzorov v Sao Paule.

„Je pre mňa bolestivé vidieť môj tím skórovať, vyhrať a nebyť s ním pri oslavách. Moje zdravie je však najdôležitejšie. V ten deň som strávil 12 hodín s fyzioterapeutom a poker som hral počas zotavovania sa. Robím všetko preto, aby som bol 17. mája späť na ihrisku. Lepší a silnejší,“ vyhlásil Neymar.

Práve 17. mája sa uskutoční finále Coupe de France, v ktorom bude PSG čeliť senzačnému finalistovi z 3. ligy – Les Herbiers VF. O mesiac na to – 17. júna – čaká Brazílčanov úvodný duel na majstrovstvách sveta v Rusku proti Švajčiarsku.

„Liečim sa každý deň. Bolo to hrozné, ale teraz som viac oddýchnutý. Budem trénovať ešte tvrdšie, než kedykoľvek predtým. Na majstrovstvá sveta čakáte štyri roky, je to veľký sen, ktorý sa blíži. Iste, mám pochybnosti, ale to je normálne, keď absolvujete prvú operáciu v živote. Budem mať dosť času na to, aby som sa dostal do formy. Momentálne ešte stále cítim bolesť, ale zlepšuje sa to,“ priblížil svoj zdravotný stav Neymar.

debata chyba