Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je ako Benjamin Button. Ibrahimovič nestarne

Prišiel. Videl. Uchvátil Ameriku. A otočil zápas dvoma gólmi.

02.04.2018 18:04
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič z L.A. Galaxy.
debata

Keď si v deň svojho prestupu kúpil v denníku LA Times celostranovú inzerciu, kde oznámil, že sa stáva novou posilou futbalového klubu Los Angeles Galaxy, fanúšikovia verili, že originalitu ukáže aj na ihrisku.

„Drahé Los Angeles, nemáte začo,“ píše sa v inzeráte. "Zaujíma ma futbal, nič iné. Som pripravený,” uviedol v rozhovore pre LA Times. ",Los Angeles, vitaj v Zlatanovi,” hovorí vo vtipnej prešmyčke v rámci oficiálneho videopredstavenia novej posily. "Cítim sa ako dieťa, ktorému dáte sladkosť,” opisoval svoje pocity po prílete do Los Angeles.

Zlatanovi Ibrahimovičovi stačilo 20 minút na to, aby si získal nových fanúšikov. V sobotňajšom stretnutí americkej Major League Soccer naskočil do duelu proti mestskému rivalovi FC Los Angeles až v 71. minúte – za stavu 1:3. Po záverečnom hvizde všetci skloňovali iba meno švédskeho bombardéra, dvojgólového strelca.

"FC Los Angeles zostalo ,zlatanizované”. Vitaj v Major League Soccer. A my sa ti klaniame. Senzačné, mimo tejto planéty. Neuveriteľný spôsob, ako sa uviesť v novej lige,” kričal komentátor Fox Sports po Ibrahimovičovom prvom góle.

Bývalý hráč AC Miláno, Juventusu, Barcelony či Paríža Saint-Germain využil nie príliš vydarenú rozohrávku brankára hostí. Jeho nakopnutú loptu spred vlastnej šestnástky mu vrátil volejom z viac ako 40 metrov priamo do siete.

"Je to iba začiatok. Ešte ste nič nevideli, verte mi,“ napísal bývalý hráč LA Galaxy David Beckham na instagram. Mal pravdu. O 15 minút, keď sa začal trojminútový nadstavený čas, zostrelil súpera víťaznou hlavičkou.

"Ľudia na tribúnach kričali: chceme Zlatana! Tak som im ho dal,” povedal na pozápasovej tlačovej konferencii Ibrahimovič.

Zlatan Ibrahimovič (LA Galaxy) oslavuje svoj... Foto: SITA/AP, Jae C. Hong
Zlatan Ibra Zlatan Ibrahimovič (LA Galaxy) oslavuje svoj gól do siete Los Angeles FC.

„V každom klube, v ktorom som nastúpil na prvý oficiálny duel, som skóroval. Nechcel som túto zásadu porušiť,“ pokračoval s typickým sebavedomím. S Galaxy to vyzeralo v historicky prvom losangeleskom derby v MLS zle – nedobre. Po hodine hry zaostávali o tri góly.

"Čakal som, kedy sa dostanem na ihrisko. Navyše, keď prehrávate 0:3, adrenalín sa znásobuje. Chcete hrať, niečo zmeniť a pomôcť tímu, keď vás potrebuje. Nechceli sme, aby to takto začalo. Musíme mať kontrolu nad zápasom. Nedá sa otáčať donekonečna,” vyhlásil Ibrahimovič.

Tridsaťšesťročný útočník sa do zámoria presunul po nevydarenej lanskej sezóne. V zostave Manchestru United sa vinou zranenia i príchodu Romelua Lukakua objavoval len sporadicky. Novú misiu v Meste anjelov začal výborne.

"Pred zápasom som čítal, že som starý. Ja však som ako Benjamin Button, s pribúdajúcim vekom mladnem. Najdôležitejšia vec je, aby telo nasledovalo hlavu. Keď to urobí, nemám obavy,” uzavrel Ibrahimovič.

"Je jednoducho extratrieda. Zlatan je príkladom chlapa, ktorý sa rozhodol byť jedinečným. Nikdy to nedokážete, pokiaľ sa o to nepokúsite,” chválil ho tréner Galaxy Sigi Schmid.

debata chyba
Viac na túto tému: #MLS #Zlatan Ibrahimovič #Los Angeles Galaxy