Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

PSG zháňa nového kouča. Vyberá si z exkluzívnej trojice

Francúzsky futbalový klub Paríž St. Germain začal rokovať so zástupcami trénera Antonia Conteho o jeho možnom letnom príchode do Parku Princov.

26.03.2018 10:24
Mourinho Conte Foto: ,
José Mourinho a Antonio Conte počas zápasu FC Chelsea - Manchester United.
debata

Podľa britského periodika The Guardian je takmer isté, že na lavičke vicemajstra Ligue 1 po sezóne skončí Unai Emery.

Spomenutý zdroj informuje, že prezident PSG Nasser Al-Khelaifi má v merku okrem talianskeho kouča Conteho aj Diega Simeoneho a Josého Mourinha. Ani jeden z nich sa však neprezentuje túžbou opustiť svoj klub – Atlético Madrid, respektíve Manchester United.

Diego Simeone. Foto: SITA/AP, Daniel Ochoa de Olza
Diego Simeone Diego Simeone.

Štyridsaťosemročný Conte je vraj naklonený prípadnému sťahovaniu sa do metropoly Francúzska. Parížania sú podľa The Guardian pripravení ponúknuť niekdajšiemu stredopoliarovi plat 10 miliónov libier ročne, o pol milióna viac ako dostáva od súčasného zamestnávateľa.

Conte preukázal svoje schopnosti minulú sezónu, keď prevzal FC Chelsea. Napriek predpokladom dokázal vo svojej premiérovej anabáze na Britských ostrovoch ovládnuť Premier League.

V aktuálnom ročníku sa však „blues“ nedarí, osem kôl pred koncom sezóny figurujú na piatom mieste v tabuľke, za štvrtou priečkou zaručujúcou predkolo Ligy majstrov zaostávajú o 5 bodov.

Navyše sa objavili šumy, že Conte sa dostal do konfliktu s vedením tímu, ktoré mu neumožnilo priviesť vytypovaných hráčov.

„Mám veľké ambície, no chýbajú mi financie. Predstavenstvo pozná moju ideu, ak chce pracovať s trénerom ako som ja, musia počítať s najvyššími ambíciami,“ povedal Conte začiatkom marca pred zápasom na pôde Manchestru City (0:1).

debata chyba
Viac na túto tému: #José Mourinho #Diego Simeone #Paríž Saint-Germain #Antonio Conte