Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zbohom, United. Ibrahimovič sa dohodol s Los Angeles, píšu v zámorí

Švédsky futbalový útočník Zlatan Ibrahimovič si už za Manchester United nezahrá a podľa správ zo zámoria podpísal dvojročný kontrakt s Los Angeles Galaxy.

22.03.2018 12:01 , aktualizované: 19:51
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič.
debata

Vo štvrtok o tom informoval denník Los Angeles Times a následne to pre agentúru AP potvrdil aj zdroj, ktorý chcel zostať v anonymite. Dohodu ešte totiž zainteresovaní oficiálne neoznámili. Manchester United ale už potvrdil okamžité ukončenie zmluvy s Ibrahimovičom.

Tridsaťšesťročný kanonier nehral za „červených diablov“ od 26. decembra, keď nastúpil proti Burnley. V Premier League odohral v prebiehajúcej sezóne len päť duelov, navyše väčšinou len ako striedajúci hráč a ani raz neskóroval.

Do Manchestru prišiel v lete 2016 ako voľný hráč z Paríža Saint-Germain a v prvom ročníku v klube patril medzi opory. V tom prebiehajúcom ho však trápilo vážne zranenie kolena.

Kontrakt na Old Trafford mal Ibrahimovičovi vypršať koncom júna 2018. „Všetci v klube sa chcú Zlatanovi poďakovať za jeho prínos pre tím a zaželať mu všetko dobré do budúcnosti,“ píše sa v oficiálnom stanovisku Manchestru United.

Vyšetruje ho FA

Anglická futbalová asociácia (FA) začala vyšetrovanie Ibrahimoviča pre uzavretie partnerstva so spoločnosťou, ktorá ponúka služby stávkovania.

Od začiatku marca pracuje švédsky internacionál pre novú stávkovú spoločnosť BetHard so sídlom na Malte ako reprezentant a partner pre kooperáciu. Za tieto aktivity by mal 36-ročný futbalista zinkasovať 10 miliónov eur.

Problém je v tom, že anglická FA zakazuje profesionálnym futbalistom (takisto aj trénerom, manažérom a zamestnancom klubov) podieľať sa na akýchkoľvek aktivitách stávkových spoločností. Švédovi tak hrozia sankcie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Zlatan Ibrahimovič #stávková kancelária