Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyhne sa vojenčine? Tottenham môže na dva roky prísť o kanoniera

Kórejský futbalový útočník Son Heung-min možno nebude k dispozícii svojmu anglickému klubu Tottenham Hotspur v sezónach 2019/2020 a 2020/2021.

15.03.2018 12:49
Son Heung-min Foto:
Son Heung-min (v strede) v drese Tottenhamu.
debata

Dvadsaťpäťročný kanonier doteraz neabsolvoval v rodnej krajine základnú vojenskú službu. Podľa legislatívy Kórejskej republiky tak musí učiniť pred dovŕšením 28 rokov. Vojenčina v spomenutej krajine trvá 21 až 36 mesiacov, závisí od zvolenej armádnej divízie.

V zákone je však aj výnimka, ktorá určuje podmienky, za akých mladí muži nemusia podstúpiť vojenský výcvik. Oslobodené sú športové osobnosti, ktoré dosiahnu úspech na významných medzinárodných podujatiach.

Son Heung-min by sa tak mohol vyhnúť vojenčine v prípade, že by Kórejská republika na MS 2018 v Rusku minimálne postúpila zo základnej skupiny. V konkurencii Nemecka, Švédska a Mexika to však bude mimoriadne ťažké.

Ak si nechce niekdajší hráč Leverkusenu a Hamburgu namiesto futbalového dresu obliecť rovnošatu, bude mať neskôr ešte dve šance, ako to docieliť – musí triumfovať na tohtoročných Ázijských hrách alebo na Ázijskom pohári, ktorý sa uskutoční na budúci rok v marci.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tottenham Hotspur #Son Heung-Min