Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mak sa tomu prizeral. Prezident PAOK-u vtrhol na ihrisko s pištoľou

Grécky futbal čelí ďalšiemu škandálu. Nedeľňajší šláger 25. kola medzi druhým PAOK Solún, za ktorý v druhom polčase nastúpil aj slovenský reprezentant Róbert Mak, a lídrom AEK Atény nedohrali pre výtržnosti.

12.03.2018 09:22
PAOK Foto:
Majiteľ PAOK-u Ivan Savvidis sa snaží napadnúť manažéra AEK Atény Vassilisa Dimitriadisa.
debata

Situácia sa vyhrotila po tom, čo rozhodcovia v nadstavenom čase neuznali gól domácich na 1:0. Potom na ihrisko vtrhli fanúšikovia i prezident PAOK-u Ivan Savvidis, ktorý mal mať pri sebe zbraň a sprevádzala ho ozbrojená ochranka.

Podľa gréckych médií prišiel k rozhodcovi a povedal mu: „Si mŕtvy!“

Len niekoľko hodín predtým odvolací senát disciplinárnej komisie vrátil PAOK-u tri body, o ktoré prišiel minulý týždeň. Dva domáce zápasy bez divákov prekvalifikoval na trest so spätnou platnosťou.

Majiteľ PAOK-u Ivan Savvidis v konflikte s... Foto: SITA/AP
paok savvidis Majiteľ PAOK-u Ivan Savvidis v konflikte s manažérom AEK Atény Vassilisom Dimitriadisom. Situáciu sa snažili upokojiť hráči oboch tímov.

PAOK potrestali za februárový zápas 23. kola gréckej ligy s Olympiakosom Pireus, ktorý zrušili po tom, čo krátko pred jeho začiatkom zasiahol trénera hostí do hlavy Oscara Garciu hodený predmet. Rozhodcovia zostali skoro dve hodiny vo svojich kabínach a Garcia musel do nemocnice na vyšetrenie.

Polícia použila slzný plyn proti asi 500 fanúšikom PAOK, ktorí sa pokúsili vniknúť do kabín. Výtržníka, ktorý hodil papierovú pásku z registračnej pokladne, zatkli deň po zrušenom stretnutí.

Duel už podľa verdiktu opakovať nebudú, zamestnávateľ slovenského útočníka Róberta Maka prehral kontumačne 0:3 a musí zaplatiť pokutu 30.000 eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #PAOK Solún #Róbert Mak #AEK Atény