Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Astoriho srdce postupne spomaľovalo, až sa zastavilo úplne, tvrdia lekári

Predbežné výsledky pitvy Davide Astoriho potvrdili, že kapitán futbalistov Fiorentiny zomrel z prirodzených príčin na zástavu srdca. Lekári uviedli, že srdce 31-ročného obrancu postupne spomaľovalo, až sa zastavilo úplne.

06.03.2018 18:30
Davide Astori Foto: ,
Davide Astori.
debata (4)

Výsledky pitvy ešte nie sú definitívne, konečný verdikt lekárov sa dá očakávať do šesťdesiatich dní. „Nič ale neukazuje na niečo iné ako prirodzenú smrť,“ citoval denník Gazzetta dello Sport prokurátora Antonia De Nicola. Ten v pondelok začal vyšetrovanie Astoriho smrti aj ako možné zabitie, čo je bežný proces, aby mohla byť vykonaná pitva.

Astori bol v nedeľu nájdený mŕtvy v hotelovej izbe, kde pobýval s tímom pred zápasom s Udine. Kapitána našli na hoteli mŕtveho jeho spoluhráči. Tí boli prekvapení, že Astori nedorazil na tímové raňajky a nereagoval na hotelový telefón ani na klopanie na dvere. Astori po sebe zanechal ženu a dvojročnú dcéru Vittoriu.

V stredu bude jeho telo prevezené do tréningového centra Coverciano a vo štvrtok sa uskutoční pohreb v Bazilike Santa Croce vo Florencii.

Astori si v rokoch 2011 až 2017 pripísal 14 štartov za taliansku reprezentáciu a na konte mal jeden strelený gól. Stredný obranca začínal s futbalom v AC Miláno, pôsobil aj v Cagliari a AS Rím. Za Fiorentinu nastupoval od roku 2015.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Fiorentina #davide astori