Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Astoriho si uctia minútou ticha. Jeho smrť začali vyšetrovať ako zabitie

Európska futbalová únia (UEFA) v pondelok informovala, že počas tohtotýždňových zápasov Ligy majstrov a Európskej ligy si na všetkých ihriskách uctia minútou ticha pamiatku Davide Astoriho, ktorý zomrel cez víkend vo veku 31 rokov.

05.03.2018 16:46 , aktualizované: 17:37
debata
Davide Astori (vľavo) v drese Fiorentiny počas... Foto: Reuters, ALESSANDRO BIANCHI
Davide Astori Davide Astori (vľavo) v drese Fiorentiny počas zápasu s Juventusom pred necelým mesiacom.

Podľa agentúry AP našli hráča v nedeľu ráno bez známok života v izbe hotela, kde sa jeho mužstvo Fiorentina ubytovalo pred ligovým duelom v Udine. Telo objavili spoluhráči, keď Astori neprišiel na raňajky. Pravdepodobne išlo o zástavu srdca, no oficiálne dôvod úmrtia vyšetrovatelia zatiaľ neoznámili.

Zanechal po sebe dvojročnú dcéru. „Otvorili sme vyšetrovanie vo veci zabitia. Umožní nám to zistiť prípadnú osobnú zodpovednosť za jeho smrť,“ informoval miestny prokurátor Antonio de Nicolo, s dôvetkom, že ide o štandardný proces v prípade náhleho úmrtia.

Stopér ACF mal na konte aj 14 reprezentačných štartov za Taliansko, v ktorých strelil jeden gól. Vedenie Serie A najprv reagovalo odložením prvého zápasu nedeľňajšieho programu FC Janov – Cagliari. Neskôr na sociálnej sieti informovalo o zrušení celého nedeľného programu.

V stredu Astoriho telo prevezú do Florencie do národného tréningového centra na kraji mesta, aby sa s ním mohli rozlúčiť fanúšikovia. Pohreb je na pláne vo štvrtok v Bazilike Santa Croce vo Florencii. Informovala agentúra AP.

debata chyba
Viac na túto tému: #ACF Fiorentina #davide astori