Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nečakane zomrel kapitán Fiorentiny Astori. Niečo hrozné, smúti Hamšík

Kapitán Fiorentiny a taliansky futbalový reprezentant Davide Astori zomrel nečakane vo veku 31 rokov.

04.03.2018 12:41 , aktualizované: 15:09
Astori Foto: ,
Davide Astori v drese Cagliari.
debata (1)

„Všetci sme šokovaní. Náš kapitán Davide Astori podľahol nečakanej chorobe. V tejto ťažkej a delikátnej chvíli žiadame všetkých o ohľaduplnosť a rešpekt,“ píše sa v stanovisku AFC.

Fiorentina mala v nedeľu o 15.00 h nastúpiť na ihrisku Udinese, zápas však preložili na iný termín. Vedenie súťaže neskôr rozhodlo, že v nedeľu sa v Serie A nebude hrať žiadny zápas. Kompletný program preložili na iný termín.

Astoriho našli ráno mŕtveho vo svojej hotelovej izbe v Udine, kde mala Fiorentina odohrať v nedeľu stretnutie 27. kola Serie A. Stopér so 14 zápasmi v talianskej reprezentácii sa stal pred dvoma týždňami otcom.

„Davide neprišiel na raňajky, kde väčšinou chodil ako prvý, takže sme ho prišli skontrolovať. Spal v izbe sám. Posledný, kto ho videl bol brankár Marco Sportiello. Niektorí hráči spia v jednolôžkových izbách, iní po dvoch. Stále nepoznáme príčinu smrti. Telo bolo odvezené na pitvu, myslím, že by sa mala uskutočniť ešte v nedeľu. Žiadne ďalšie podrobnosti nemáme,“ povedal hovorca ACF Fiorentina Arturo Mastronardi.

„Je to niečo hrozné. Táto správa ma šokovala. Neuveriteľné… Rád by som vyjadril rodine Davideho Astoriho úprimnú sústrasť. Súcitím s nimi,“ uviedol slovenský reprezentant Marek Hamšík na svojej internetovej stránke.

„Veľký hráč a ešte väčší človek. Odohrali sme spolu množstvo zápasov v Cagliari a neskôr i v Ríme. Stále tomu nemôžem uveriť. Odpočívaj v pokoji,“ napísal na instagrame Astoriho niekdajší spoluhráč Radja Nainggolan.

Rodák zo San Giovani Bianco bol odchovancom milánskeho AC, kde hral od svojich štrnástich rokov. Na súťažné stretnutie však v drese „rossoneri“ nikdy nenastúpil. Po hosťovaniach v kluboch z nižších súťaží v roku 2008 prestúpil do Cagliari, kde v období rokov 2008 až 2016 odohral 174 stretnutí.

V sezóne 2014/2015 hosťoval v AS Rím a v nasledujúcom ročníku vo Fiorentine, kde v roku 2016 prestúpil aj natrvalo a vypracoval sa až na kapitána mužstva. Taliansko reprezentoval na mládežníckej i seniorskej úrovni.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Serie A #ACF Fiorentina #davide astori