Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najdrahší Afričan v histórii. Bakambu bude hrať v Číne

Futbalový reprezentant DR Kongo Cédric Bakambu bude vo svojej kariére pokračovať v čínskom prvoligovom klube Peking Kuo-an. Jeho nový zamestnávateľ to potvrdil aj prostredníctvom svojho twitterového konta.

02.03.2018 10:15
debata

Dvadsaťšesťročný útočník od roku 2015 pôsobil v španielskom FC Villarreal, v minulosti tiež v tureckom Bursaspore a francúzskom Sochaux.

Portál britskej BBC s odvolaním sa na zdroj blízky hráčovi referuje, že Bakambu sa stal najdrahším africkým futbalistom v histórii – odstupné je vo výške 90 miliónov USD (73,4 milióna eur). Gabončan Pierre-Emerick Aubameyang v závere januára zamieril z Borussie Dortmund do londýnskeho FC Arsenal za 77 miliónov USD (63,7 milióna eur).

Bakambu sa podľa zdroja BBC upísal na štyri roky. S novými spoluhráčmi trénoval od januára, najskôr v Portugalsku. V aktuálnom ročníku La Ligy nastrieľal rodák z francúzskeho Vitry-sur-Seine deväť gólov.

Francúzsko reprezentoval v mládežníckych kategóriách, získal titul na ME 2010 hráčov do 19 rokov. V drese DR Kongo odohral 16 zápasov a strelil sedem gólov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cédric Bakambu #Peking Kuo-an