Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdina chváli De Bruyneho. Je lepší ako Messi

Každý útočník by mal vedieť oceniť hodnotu svojho nahrávača. Nezáleží na tom, či hrá okresnú súťaž, alebo žiari v jednej z najlepších futbalových líg sveta.

11.02.2018 15:01
Kevin De Bruyne, Sergio Agüero Foto: ,
Zľava Kevin De Bruyne a Sergio Agüero so spoluhráčmi z Manchestru City po víťazstve nad Leicesterom.
debata

Dobre si to uvedomuje aj Sergio Agüero. Druhý najlepší strelec Premier League (21 presných zásahov) po sobotňajšom vysokom víťazstve Manchestru City nad Leicestrom 5:1 ocenil prínos Kevina de Bruyneho.

"Kevin hrá, našťastie, s nami. Pomáha nášmu tímu skórovať. Väčšina z našich gólov pochádza z jeho prihrávok. Stačí len loptu doklepnúť do siete. Som šťastný aj za neho. Je to veľký hráč. Každé mužstvo by ho privítalo,” povedal argentínsky útočník pre klubovú televíziu. Senzačnému majstrovi zo sezóny 2015/2016 strelil štyri góly a bol najlepším mužom zápasu.

Belgický ofenzívny stredopoliar strelil v tomto ročníku Premier League sedem gólov. Štrnásť pripravil spoluhráčom, čo z neho robí najlepšieho nahrávača súťaže.

"Sergio a Kevin boli o triedu lepší ako všetci ostatní. Bolo mi jasné, že Sergio čoskoro prekoná môj strelecký účet. Je fenomenálny. Dáva všetky typy gólov – doklepnutia, drzé loby i delovky,” chválil kolegov Raheem Sterling.

Od debutu v drese Werderu Brémy v auguste 2012 má De Bruyne v rámci piatich najlepších líg sveta na konte 77 asistencií. Lídrovi tesne dýcha na chrbát famózny Lionel Messi z Barcelony (76). Aj vďaka nemu a Agüerovi Manchester City od začiatku sezóny pevne kráča za titulom a nepoľavuje ani v záverečnej tretine sezóny.

"Nemôžem poprieť, že rozdiel medzi nami a najbližším prenasledovateľom je veľký. Stále nás však čaká veľa zápasov. Mať však 72 bodov vo februári, to je mnoho. Zatiaľ to ide dobre. Užili sme si týchto 6–7 mesiacov. Sme na správnej ceste, musíme si však ešte počkať na to, ako Kompany zdvihne nad hlavu víťaznú trofej,” doplnil kouč City Pep Guardiola.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #manchester city #Sergio Agüero #Kevin De Bruyne