Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Neymar stál Barcelonu dvakrát viac. Španielsky denník priniesol dôkaz manipulácie

Predstavitelia španielskeho futbalového klubu FC Barcelona vedome zatajili skutočnú čiastku, ktorú v roku 2013 vynaložili na prestup Brazílčana Neymara z FC Santos.

16.01.2018 16:23
Neymar Foto: ,
Neymar v drese Barcelony.
debata

„Blaugranas“ deklarovali sumu 57,1 milióna eur, no prestupová čiastka za hráča v skutočnosti presiahla 100 miliónov eur. Informoval o tom španielsky denník El Confidencial, ktorý publikoval aj kópiu zmluvy medzi „FCB“ a Neymarom.

Podľa spomenutého periodika hráč už v novembri 2011 podpísal s Barcelonou predbežnú dohodu. K uzavretiu kontraktu a skompletizovaniu transferu došlo o dva roky neskôr. Funkcionári 24-násobného španielskeho majstra dlho tvrdili, že prestup nestál viac ako 57,1 milióna eur.

Ukázalo sa však, že niekoľko rokov zámerne manipulovali s dokumentmi súvisiacimi s transferom a podhodnotili skutočné náklady.

Španielska prokuratúra začala vyšetrovanie v tomto prípade už pred štyrmi rokmi. Neskôr potvrdila, že Barcelona previedla na účet spoločnosti patriacej hráčovmu otcovi sumu 40 miliónov eur.

V celom prípade sú obvinení Neymarovi rodičia, vtedajší prezidenti FC Barcelona (Sandro Rosell a Josep María Bartomeu, pozn.) a FC Santos, ako aj samotný 25-ročný krídelník, ktorý medzičasom prestúpil do Paríža St. Germain za astronomických 222 miliónov eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #fc barcelona #FC Santos