Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol najdrahší aj v Belgicku. Sparta sa postarala o rekordný prestup českej ligy

Futbalová Sparta sa podľa belgických médií dohodla s Anderlechtom na príchode stredopoliara Nicolae Stanciua.

13.01.2018 11:26
Nicolae Stanciu. Foto: ,
Nicolae Stanciu v drese Anderlechtu.
debata (1)

Dvadsaťštyriročný rumunský reprezentant príde na Letnú za päť miliónov eur (takmer 128 miliónov korún) a stane sa suverénne najdrahším hráčom v histórii českej ligy.

Doterajším rekordmanom je Tal Ben Chaim, ktorý do Sparty prišiel vlani v lete za 76 miliónov korún.

Anderlecht podľa serveru belgického denníka Het Nieuwsblad môže dodatočne získať za Stanciua ďalšie peniaze na bonusoch.

Stanciu sa predvlani v lete troma gólmi v dvoch zápasoch v drese Steauy Bukurešť (teraz FCSB) podieľal na vyradení Sparty v 3. predkole Ligy majstrov.

Následne odišiel do Anderlechtu za desať miliónov eur a stal sa najdrahším hráčom belgickej ligy. V tejto sezóne však odohral za Anderlecht len ​​desať ligových zápasov a iba trikrát sa objavil v základnej zostave.

V rumunskej reprezentácii Stanciu od roku 2016 nastúpil v 19 zápasoch a dal šesť gólov.

Do Sparty mal namierené tiež stredopoliar Guélor Kanga z Crvenej Zvezdy Belehrad, ktorému vlani v lete pomohol vyradiť tím kouča Andreu Stramaccioniho v predkole Európskej ligy.

Srbský klub podľa denníka Sportski žurnal s jeho odchodom na Letnú súhlasil, ale Kanga nakoniec prestup odmietol, pretože nebol spokojný s ponúkanou zmluvou na milión eur ročne.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Anderlecht Brusel #Nicolae Stanciu