Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma v Miláne. AC si vybojovalo postup v predĺžení aj s tretím brankárom

Milánske derby vo štvrťfinále Talianskeho pohára vyhrali futbalisti AC a aspoň trochu zlepšili náladu svojim fanúšikom po biednych výsledkoch z posledného obdobia Inter zdolali 1:0 po predĺžení vďaka gólu devätnásťročného útočníka Patricka Cutroneho zo 104. minúty. Slovenský reprezentant Milan Škriniar odohral za Inter celé stretnutie a v 72. min dostal žltú kartu.

27.12.2017 23:52
škriniar cutrone Foto: ,
Milan Škriniar sa prizerá rozhodujúcemu gólu v podaní Patricka Cutroneho.
debata

Čistým kontom prispel k postupu až tretí brankár AC Antonio Donnarumma. Starší brat tímovej jednotky Gianluigiho si odkrútil premiéru v drese „rossoneri“ po tom, čo sa jeho súrodenec zranil v stredu ráno a štyridsaťročný náhradný gólman Marco Storari pri rozcvičke pred zápasom.

Tréner Gennaro Gattuso, ktorý pred mesiacom vystriedal na lavičke AC Vincenza Montellu, oslávil v siedmom zápase len tretiu výhru. V semifinále pohára narazí jeho tím na Lazio Rím.

Oba tímy premárnili veľké šance, uspel až striedajúci Cutrona, ktorý zužitkoval Susovu prihrávku do šestnástky a nikým nestrážený rozhodol. Za následnú divokú oslavu s vyzlečením dresu dostal žltú kartu.

„Je to ako včera, keď som hral za juniorku derby a oslavoval takto, ale zažiť to na San Sire je niečo neuveriteľné,“ rozplýval sa mladý útočník.

„Toto sme potrebovali, derby nie je obyčajný zápas. Užijeme si to a od zajtra budeme myslieť na ďalšie stretnutie v lige proti Fiorentine,“ uviedol.

Futbalisti AC sú v Serii A až jedenásti so stratou 16 bodov za tretím Interom. Posledné dva ligové zápasy obaja milánski rivali prehrali.

Coppa Italia – štvrťfinále

AC Miláno – Inter Miláno 1:0 po predĺžení (0:0, 0:0)

  • Gól: 104. Cutrone

    Milan Škriniar (Inter Miláno) odohral celé stretnutie a v 72. min dostal ŽK

debata chyba
Viac na túto tému: #AC Miláno #Inter Miláno #Coppa Italia #Milan Škriniar