Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pomoc prišla z Turecka. Ebouého zachráni bývalý klub

Najdiskutovanejšou futbalovou témou počas sviatkov neboli prekvapujúce výsledky anglickej Premier League počas vianočného kola či strelecký rekord Harryho Kanea. Fanúšikov zaujal pohnutý osud bývalej hviezdy londýnskeho Arsenalu Emmanuela Ebouého.

27.12.2017 14:08
Emmanuel Eboué Foto: ,
Emmanuel Eboué (vľavo) v drese Galatasarayu Istanbul.
debata (1)

Ten sa tesne pred Vianocami priznal, že kvôli rozvodu s exmanželkou Aurelie prišiel takmer o všetko a uvažoval aj o samovražde. Posledné týždne prespával u známych na gauči.

Bál sa ísť do svojho domu, keďže je naň uvalená exekúcia. Keďže nemal peniaze na platené kanály, zápasy Arsenalu musel sledovať v krčmách, ale s kapucňou na hlave tak, aby ho nespoznali fanúšikovia.

V súčasnosti 34-ročný Eboué odohral za Arsenal v období rokov 2004 až 2011 celkovo 214 zápasov. Strelil desať gólov a zahral si aj vo finále Ligy majstrov proti FC Barcelona.

V roku 2011 prestúpil do Galatasaraya, s ktorým dvakrát vyhral titul v tureckej Süper Lig. A práve istanbulský klub mu teraz podáva pomocnú ruku.

„Dopočuli sme sa o jeho problémoch. Urobíme všetko pre to, aby sme môjmu priateľovi pomohli. Prvú ponuku má už na stole,“ uviedol dlhoročný kouč Galatasaraya Fatih Terim.

Turci ponúkli Ebouému funkciu asistenta trénera klubového výberu hráčov do 14 rokov, ubytovanie a solídny plat na reštart jeho kariéry.

So snahou pomôcť svojmu bývalému hráčovi sa ozval aj Arsenal. „Je nám ľúto, že Manu má problémy. Zvažujeme všetky možnosti tak, aby sme mu dokázali pomôcť,“ povedal zdroj blízky londýnskemu klubu pre Daily Mail.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Arsenal Londýn #Galatasaray Istanbul #Emmanuel Eboue