Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Milánske derby ako finále MS. Odstavia Škriniar a spol. Gattusa?

Tréner futbalistov AC Miláno Gennaro Gattuso prirovnal stredajšie Derby della Madonina proti Interu v rámci štvrťfinále Talianskeho pohára k finále majstrovstiev sveta. "Rossoneri" neuspeli v ostatných dvoch ligových stretnutiach a v tabuľke Serie A sú aktuálne na jedenástom mieste.

27.12.2017 12:53
debata

„Je to pre nás ako finále majstrovstiev sveta. Toto derby môže výrazne ovplyvniť našu sezónu – psychologicky i výsledkovo. Ani jedno z mužstiev momentálne nie je v dobrej situácii. Musíme stlačiť tlačidlo ‚reštart‘ v dôležitom zápase, aby sme dostali priaznivcov do dobrej nálady,“ povedal podľa portálu football-italia.net Gattuso.

„Derby je vždy iné ako ostatné stretnutia. Krásny herný prejav tu nemá zmysel, potrebujeme ukázať odhodlanie, hlad po víťazstve a lásku ku klubu. Všetci musíme na ihrisku odovzdať viac, inak nezvíťazíme,“ dodal 39-ročný Gattuso.

Podľa médii na Apeninskom polostrove práve stredajší duel rozhodne o odvolaní alebo zotrvaní niekdajšieho dôrazného stredopoliara vo svojej funkcii.

Gattuso dočasne nahradil koncom novembra na lavičke AC Miláno Vincenza Montellu. Od začiatku sezóny pôsobil v štruktúrach „rossoneri“, bol koučom Primavery – kategórie hráčov do 19 rokov.

Gattuso nemôže v blížiacom sa zápase proti Interu využiť služby stredopoliara Susa a obrancu Alessia Romagnoliho, ktorí majú dištanc. Chýbať bude i gólman Gianluigi Donnarumma, ktorého trápia zdravotné problémy.

Štvrťfinále Coppa Italia AC Miláno – Inter Miláno je na programe v stredu od 20.45 na San Sire.

debata chyba
Viac na túto tému: #AC Miláno #derby #Inter Miláno #Gennaro Gattuso #Milan Škriniar