Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barca má formu, Real povzbudili MS. Kľúčový zápas musia vyhrať obaja

Získať ešte tri body. To je najväčšie želanie futbalistov Realu Madrid pred posledným zápasom kalendárneho roka 2017. V sobotu od 13.00 (prenos vysiela Digi Sport 3) hostia odvekého rivala z Barcelony.

22.12.2017 11:37
Lionel Messi, Real Madrid Foto: ,
Futbalisti Barcelony prehrali s Realom Madrid posledné dva vzájomné zápasy. Vo finále španielskeho Superpohára mu podľahli 1:3 a 0:2. Na snímke sa Lionel Messi snaží prejsť cez obrancov Realu.
debata

Bez ohľadu na to, či sa najslávnejšiemu klubu sveta jeho prianie splní, končiaci rok sa do jeho kroník zapíše zlatými písmenami.

Zverenci Zinedina Zidana sa vďaka solídnej defenzíve a drvivému útoku pretancovali až k piatim trofejám. Ovládli ligu, španielsky Superpohár, obhájili prvenstvo v Lige majstrov, európskom Superpohári aj na majstrovstvách sveta klubov.

V tejto sezóne najvyššej španielskej súťaže to však Real nemá dobre rozbehnuté. Na Barcelonu stráca 11 bodov (má však o zápas menej). V prípade víťazstva by sa úhlavnému sokovi priblížil. Prehra by ho zasa vzdialila od obhajoby titulu.

„Neexistujú slová, ktoré by dokázali opísať El Clásico. Je to najdôležitejší zápas na svete. Sme v situácii, v ktorej musíme vyhrať viac ako kedykoľvek predtým, aby sme zostali v hre o titul. Sme v dobrej forme, vyhrali sme MS klubov. Veríme, že získame tri body,“ hovorí kapitán Realu Sergio Ramos pre goal.com. „Sezóna je dlhá, ale strata 11 bodov nie je malá. Musíme vyhrať,“ dopĺňa Toni Kroos.

Ak má niekto formu, je to Barcelona. Po dvoch prehrách s Realom v španielskom Superpohári (1:3 doma a 0:2 vonku) v auguste sa nadýchla k úctyhodnej sérii. Zverenci Ernesta Valverdeho odvtedy neprehrali. V 24 stretnutiach 19-krát vyhrali a 5-krát remizovali.

„Výhra by nám dala dôležitú výhodu, keďže Real nie je na 2. priečke. Bolo by skvelé zakončiť kalendárny rok víťazstvom. Tri body by nám zaručili šťastné Vianoce,“ vraví najlepší strelec súťaže Lionel Messi.

„Máme dobrú východiskovú pozíciu, ale proti Realu je to vždy náročné,“ pridáva sa Jordi Alba. „Nemyslím si, že by nám víťazstvo zaručilo ligový titul. Sezóna je dlhá a je iba december,“ odmieta špekulácie Andrés Iniesta.

S legendárnym barcelonským špílmachrom súhlasí aj bývalý pravý obranca Realu Michel Salgado. „Obaja musia vyhrať. Je to zápas roka pre fanúšikov oboch táboroch. Budú sa snažiť vyhrať za každých okolností, ide o mnoho. Nemyslím si však, že El Clásico rozhodne o titule. Do konca sezóny zostáva ešte viac ako polovica zápasov. To je dostatok času, aby mužstvá mohli byť hore i dole,“ dopĺňa 42-ročný Španiel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #El Clásico #la liga