Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čistky neobišli ani legendu. Overmars a Van der Sar vyhodili z Ajaxu Bergkampa

Vedenie holandského futbalového prvoligistu Ajax Amsterdam prepustilo trénerský štáb na čele s hlavným koučom Marcelom Keizerom.

21.12.2017 17:46
Ajax Amsterdam, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Ajaxu Amsterdam.
debata

Pri mužstve nebudú pokračovať ani jeho asistenti Hennie Spijkerman a ikona klubu Dennis Bergkamp, ktorá bola súčasťou klubu od roku 2001.

Zaujímavosťou je, že športovým riaditeľom Ajaxu je Marc Overmars, ktorý s Bergkampom hrával okrem Ajaxu aj v londýnskom Arsenale. V holandskej reprezentácii pôsobili s brankárom Edwinom Van der Sarom, ktorý je v najúspešnejšom holandskom klube generálnym riaditeľom.

„Máme za sebou nevydarený úvod sezóny. Vypadli sme z Ligy majstrov aj z Európskej ligy a s Marcom Overmarsom nás to prinútilo začať riešiť budúcnosť klubu. Prišli sme k záveru, že so súčasným trénerským tímom nedosiahneme úroveň, ktorú si Ajax zaslúži,“ povedal Van der Sar.

Keizer, Spijkerman a Bergkamp doplatili na stredajší neúspech v osemfinále národného pohára, keď Ajax nestačil na Twente Enschede po rozstrele zo značky pokutového kopu.

Štyridsaťosemročný Keizer prišiel do Ajaxu na začiatku tejto sezóny, viedol rezervné tímy. Nahradil Petra Bosza, ktorý odišiel do Dortmundu, aj jeho už však prepustili za zlé výsledky.

Mužstvo z Amsterdamu figuruje v ligovej tabuľke na druhom mieste s 5-bodovým mankom na PSV Eindhoven.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ajax Amsterdam #Dennis Bergkamp #Marcel Keizer #Marc Overmars #Edwin van der Sar